Volodimir Zelenski anunţă la Berlin că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie până în 2025 şi, prin urmare, a solicitat Germaniei să nu-şi reducă ajutorul pentru Kiev, aşa cum a planificat, informează AFP.

Urmărește
331 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski anunţă la Berlin că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025

„Ucraina (...) vrea un sfârşit just şi rapid al acestui război (...) Aş vrea să văd asta cel târziu anul viitor, 2025”, a spus Zelenski alături de cancelarul german Olaf Scholz, subliniind că este „foarte important pentru noi ca asistenţa să nu scadă anul viitor”.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina nu va scădea”, a asigurat cancelarul german Olaf Scholz, la primirea preşedintelui ucrainean vineri la Berlin.

„Nu vom accepta pacea dictată de Rusia”, a mai spus cancelarul, înainte de discuţiile cu Zelenski, care vizitează capitala germană în cadrul unui mini-turneu european menit să asigure mai mult sprijin militar pentru ţara sa în faţa invaziei ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici