Volodimir Zelenski se confruntă cu critici din armată după avansul rapid al ruşilor în Est. Poziţiile Ucrainei au fost slăbite de redistribuirea a mii de soldaţi cu experienţă de luptă pentru operaţiunea Kursk

Preşedintele Volodomir Zelenski a fost supus unui tir de critici din partea soldaţilor, legislatorilor şi analiştilor militari cu privire la progresele rapide realizate de armata rusă în estul Ucrainei de când Kievul şi-a lansat incursiunea îndrăzneaţă în regiunea rusă Kursk.

Urmărește
22360 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski se confruntă cu critici din armată după avansul rapid al ruşilor în Est. Poziţiile Ucrainei au fost slăbite de redistribuirea a mii de soldaţi cu experienţă de luptă pentru operaţiunea Kursk

Volodimir Zelenski se confruntă critici din armată după avansul rapid al ruşilor în Est. Poziţiile Ucrainei au fost slăbite de redistribuirea a mii de soldaţi cu experienţă de luptă pentru operaţiunea Kursk

Mulţi ucraineni au salutat invazia armatei lor în Kursk la 6 august, în speranţa că acest pariu va forţa Moscova să redirecţioneze resurse către noul front şi va schimba cursul războiului în favoarea Ucrainei.
 
Cu toate acestea, o ruptură a liniei frontului în regiunea Donetsk, de importanţă strategică, a declanşat săptămâna aceasta o reacţie împotriva conducerii de la Kiev, criticii susţinând că poziţiile Ucrainei au fost slăbite de redistribuirea a mii de soldaţi ucraineni cu experienţă de luptă pentru operaţiunea Kursk, relatează FT.
 
Forţele ruse se apropie de oraşul Pokrovsk, important din punct de vedere strategic, cucerind mai multe localităţi din apropiere în această săptămână şi forţând unităţile ucrainene cu efective insuficiente să se retragă din poziţiile defensive pregătite.
 
Pokrovsk este unul dintre cele două noduri feroviare şi rutiere cheie din regiunea Doneţk, iar pierderea sa ar ameninţa logistica întregii regiuni pentru armata ucraineană, potrivit Frontelligence Insight, un grup analitic ucrainean.
 
Imaginile din satelit analizate de investigatorii open-source de la Black Bird Group, cu sediul în Finlanda, arată că forţele ruse se află acum la doar 8 km de Pokrovsk. Ca răspuns, autorităţile locale au ordonat evacuarea locuitorilor din zonă.
 
Oleksandr Kovalenko, analist militar la grupul Information Resistance, cu sediul la Kiev, a calificat situaţia de la marginea estică a Pokrovsk drept „un eşec defensiv total”.
 
„Nu este vina soldaţilor obişnuiţi care ţin poziţii”, a scris el pe Telegram. „Problema este a celor care iau decizii pentru aceşti soldaţi”, a adăugat el, arătând spre conducerea Ucrainei.
 
Mai mulţi soldaţi din zonă şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la apărarea din jurul Pokrovskului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici