Volodimir Zelenski şi Donald Trump au avut o conversaţie telefonică. Candidatul republican la preşedinţia SUA a promis să pună capăt războiului din Ucraina

  • Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat într-o postare pe Truth Social că a avut vineri o "convorbire foarte bună" cu preşedintele Volodimir Zelenski.
  • Trump a promis să pună capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia prin negocieri.
  • Zelenski a relatat, de asemenea, conversaţia sa cu Trump şi şi-a exprimat mulţumirea pentru asistenţa militară americană.
Urmărește
1984 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski şi Donald Trump au avut o conversaţie telefonică. Candidatul republican la preşedinţia SUA a promis să pună capăt războiului din Ucraina

Trump a declarat că va pune capăt războiului din Ucraina chiar înainte de a-şi prelua funcţia în ianuarie, în cazul în care va câştiga alegerile din 5 noiembrie. El a mai spus că, dacă ar fi fost în funcţie atunci când Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022, războiul nu ar fi avut loc, relatează Reuters.

În postarea sa de pe Truth Social, Trump a spus că, în calitate de preşedinte, "va aduce pacea în lume şi va pune capăt războiului care a costat atât de multe vieţi".

"Ambele părţi vor fi capabile să se întâlnească şi să negocieze un acord care să pună capăt violenţei şi să deschidă o cale spre prosperitate", a spus Trump.

Deşi Trump a prezentat puţine propuneri politice tangibile, el a declarat pentru Reuters într-un interviu acordat anul trecut că Ucraina ar putea fi nevoită să cedeze unele teritorii pentru a ajunge la un acord de pace.

În postarea sa, Zelenski a declarat că l-a felicitat pe Trump pentru că a devenit candidatul republican şi a condamnat tentativa de asasinat asupra sa de săptămâna trecută. "I-am urat putere şi siguranţă absolută în viitor", a spus Zelenski.

"Am remarcat sprijinul vital bipartizan şi bicameral american pentru protejarea libertăţii şi independenţei naţiunii noastre. Ucraina va fi întotdeauna recunoscătoare Statelor Unite pentru ajutorul acordat în consolidarea capacităţii noastre de a rezista terorii ruseşti. Atacurile ruseşti asupra oraşelor şi satelor noastre continuă în fiecare zi. Am convenit cu preşedintele Trump să discutăm în cadrul unei întâlniri faţă în faţă ce paşi pot face pacea echitabilă şi cu adevărat durabilă", a mai scris Zelenski într-o postare pe platforma X.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici