- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Voronin propune măsuri fiscale pentru depăşirea crizei economice
Preşedintele Parlamentului din R.Moldova şi şeful statului în exerciţiu, Vladimir Voronin, a propus joi o serie de măsuri fiscale pentru depăşirea crizei economice cu care se confruntă ţara, însă mai mulţi experţi consideră că acestea vor sărăci şi mai mult populaţia, relatează PRO TV Chişinău.
Voronin propune măsuri fiscale pentru depăşirea crizei economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Voronin a afirmat că va propune Guvernului să instituie impozitul unic de 15 de procente, pentru toate persoanele fizice, să majoreze taxa pe valoare adăugată (TVA) cu două puncte procentuale, până la la 22 la sută, şi să reducă taxele sociale, adică să micşoreze transferurile la fondul social până la 23 la sută din venitul întreprinderii. Economiştii independenţi susţin că măsurile vor majora încasările la buget, dar vor provoca o creştere a inflaţiei, care la rândul său va sărăci şi mai mult populaţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În cadrul şedinţei la care au participat reprezentanţii celor mai mari companii din ţară, Voronin a recunoscut pentru prima dată că Republica Moldova se confruntă cu o criză economică de amploare, dar s-a arătat convins că economia va rezista. Şi vicepremierul în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat că economia naţională înregistrează scăderi în toate segmentele. "În primul trimestru, din 345 de întreprinderi, 70 la sută au lucrat în pierdere", a afirmat el.
La finalul şedinţei, agenţii economici au adoptat o declaraţie prin care au cerut partidelor să renunţe la ideea alegerilor anticipate şi să-şi unească eforturile pentru alegerea structurilor de conducere a statului. Partidele parlamentare de opoziţie au refuzat să participe la întâlnirea dintre autorităţile centrale şi oamenii de afaceri, la care s-au discutat probleme legate de criza cu care se confruntă ţara. Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin-Democrat, formaţiune care nu este reprezentată în noul Legislativ, a fost însă prezent.
Responsabilitatea pentru criza economică din ţară revine comuniştilor care până la alegeri au minţit, spunând că Republica Moldova nu ar fi afectată de recesiune, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat. Acesta a mai apreciat că, din cauza verificărilor excesive efectuate de organismele de control, climatul investiţional s-a deteriorat şi mai mult.
Filat a mai declarat că, din cauza verificărilor excesive, climatul investiţional s-a deteriorat şi mai mult. El a refuzat să spună cine sunt oamenii de afaceri amendaţi nejustificat, dar a făcut trimitere la compania Rompetrol, amendată recent cu aproape 20 de milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro).
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO