Voronin susţine că are un succesor la conducerea PCRM, dar refuză să îi precizeze numele

Liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, a declarat, joi, că şi-a găsit un succesor care să conducă partidul, un "tânăr, simpatic, deştept şi nu prea înalt", dar refuză să îi precizeze numele, relatează PRO TV Chişinău.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Voronin susţine că are un succesor la conducerea PCRM, dar refuză să îi precizeze numele

Voronin susţine că are un succesor la conducerea PCRM, dar refuză să îi precizeze numele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Voronin nu a precizat când va avea loc acest transfer de putere, dar a afirmat că există o persoană care i-a atras atenţia şi care, la momentul potrivit, va prelua conducerea partidului.

"Este bărbat, simpatic, înalt, dar nu foarte înalt, pentru că cei care cresc repede nu se dezvoltă chiar bine", a declarat fostul preşedinte moldovean, care a refuzat să ofere un nume, precizând însă că nu este vorba despre deputatul Mark Tkaciuk, considerat "eminenţa cenuşie" a partidului.

"Suntem în R.Moldova, Mark are calităţi dar nu va fi promovat la un astfel de nivel", a explicat el, negând totodată informaţiile potrivit cărora în PCRM au loc lupte aprinse pentru preluarea puterii. Voronin a precizat că cei care şi-au dorit să ajungă la putere au plecat din formaţiune.

"Eu am spus la un moment dat că viitorul lider al PCRM va fi mai tânăr ca mine cu 30 de ani. Stepaniuc a socotit repede şi nu i-a ieşit, aşa că s-a dus degrabă la MU, MU", a declarat Voronin, referindu-se la simbolul electoral al partidului Moldova Unită, care este un zimbru.

Preşedintele partidului Moldova Unită, Vladimir Ţurcan, i-a răspuns liderului comunist afirmând: "celor care fac glume de prost gust pot să le spun că zimbrul este un simbol naţional".

Victor Stepaniuc, vicepreşedintele partidului, a declarat că Voronin este nervos pentru că numeroşi comunişti pleacă din PCRM, estimând numărul acestora la 2.800. El a precizat, de asemenea, că nu şi-a dorit niciodată să fie liderul PCRM.

Aceasta nu este prima dată când Vladimir Voronin face afirmaţii de acest gen. Anterior, el a spus că are un succesor la preşedinţia R.Moldova, propunând-o până la urmă în această funcţie pe Zinaida Greceanîi.

Vladimir Voronin are 68 de ani şi este singurul lider al formaţiunii de la reintrarea ei în legalitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici