- Home
- Externe
- WASHINGTON, (20.06.2014, 08:22)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vot anti-NSA din partea unei majorităţi largi în Camera Reprezentanţilor din SUA
Camera Reprezentanţilor a adoptat joi seara cu o majoritate largă un amendament care restrânge puterile în domeniul supravegherii electronice ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) pe teritoriul Statelor Unite, un vot care relevă amploarrea opoziţiei Congresului faţă de NSA, relatează AFP.
Urmărește
237 afișări
Vot anti-NSA din partea unei majorităţi largi în Camera Reprezentanţilor din SUA
Reprezentanţii au adoptat cu 293 de voturi la 123 un amendament la o lege privind bugetul Apărării pentru exerciţiul bugetar din 2015, care începe la 1 octombrie. Acest amendament nu a fost examinat sau aprobat de către Senat, ceea ce face ca votul de joi seara să nu aibă un efect imediat asupra activităţilor NSA.
Însă mesajul trimis de către reprezentanţi, atât republicani, cât şi democraţi, este fără echivoc. Congresmenii intenţionează, astfel, să umple o prăpastie juridică şi să interzică NSA să exploateze date personale electronice ale cetăţenior americani fără să fi obţinut în prealabil o ordonanţă judiciară în acest sens.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În prezent, NSA poate să vizeze fără o ordonanţă judiciară ţinte din străinătate, pe Internet, prin programul PRISM, care-i priveşte pe utilizatorii Facebook, Gmail şi altor servicii. Însă agenţia colectează în acest cadru, prin "inadvertenţă", comunicaţiile unor americani. De asemenea, Agenţia a recunoscut în mai multe rânduri că a exploatat informaţiile astfel culese, stocate pe serverele sale, fără vreo autorizare din partea vreunui judecător.
Însă Constituţia şi legile americane prevăd ca Guvernul să obţină în prealabil o ordonanţă din partea justiţiei pentru a putea să efectueze cercetări asupra cetăţenilor americani.
Amendamentul de joi pune capăt acestei falii şi interzice NSA să procedeze fără ordonanţe la vreo cercetare vizând americani, inclusiv în cazul în care comunicaţiile lor sunt interceptate "din greşeală".
Textul interzice atât NSA, cât şi CIA, să ceară producătorilor de prograne informatice să includă "portiţe de intrare" secrete pentru ca NSA să poată să ocolească încodarea şi să acceadă la date pesonale ale utilizatorilor, ceea ce Agenţia este acuzată că face de mai mulţi ani.
"Aceste două măsuri vor aduce schimbări apreciabile care vor contribui la avansarea reformării programelor de supraveghere şi vor permite să fie recâştigată încrederea pierdută a navigatorilor pe Internet şi a companiilor, apărând în continuare Securitatea Naţională", a subliniat miercuri, într-o scrisoare, o coaliţie de ONG-uri reformiste.
După un an de la dezvăluirile fostului prestator NSA Edward Snowden, Congresul dezbate în continuare asupra celui mai bun mod de reformare a programelor americane de supraveghere. Camera Reprezentanţilor a adoptat la 22 mai un proiect de reformă, iar Senatul urmează să se pronunţe asupra acestui dosar-cheie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe