Viktor Orban ar putea avea două noi formaţiuni în alianţa pe care o vrea înfiinţată în Parlamentul European. Cine i s-ar putea alătura

  • Partidul portughez de extremă-dreapta Chega este pe cale să devină cel mai recent membru al noii alianţe de dreapta fondată de premierul ungar Viktor Orbán, care speră să devină un grup în Parlamentul European.
  • Decizia va fi luată marţi de formaţiunea portugheză.
  • Şi Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta din Italia, Liga, a sugerat în cadrul unei declaraţii la radioul italian că formaţiunea este pregătită să iasă din gruparea Identitate şi Democraţie, condusă de Marine Le Pen.
1005 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban ar putea avea două noi formaţiuni în alianţa pe care o vrea înfiinţată în Parlamentul European. Cine i s-ar putea alătura

Viktor Orban ar putea avea două noi formaţiuni în alianţa pe care o vrea înfiinţată în Parlamentul European. Cine i s-ar putea alătura

Preşedintele Chega, André Ventura, a declarat duminică că doreşte ca cei doi deputaţi recent aleşi ai partidului său să se alăture grupului Patrioţii pentru Europa, care este format din membri ai partidului Fidesz al lui Orbán, ai Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ) şi ai mişcării cehe Acţiunea cetăţenilor nemulţumiţi (ANO), notează POLITICO.

Ventura a declarat că decizia va fi luată marţi de către comitetul executiv al formaţiunii de extremă-dreapta. El s-a declarat încrezător că mai multe partide de dreapta se vor alătura în curând noii alianţe formate. În cazul în care partidul Chega se va alătura iniţiativei, grupul lui Orbán ar trebui să mai obţină membri din doar alte trei state pentru a fi recunoscut ca grup politic în cadrul Parlamentului European.

Pe de altă parte, şi partidul italian de extremă dreapta, Liga, ar putea să devină un membru al alianţei, după cum sugerează însuşi liderul formaţiunii, Matteo Salvini, scrie Bloomberg.

„Unirea celor care prioritizează munca, familia, viitorul tinerilor pare a fi calea cea bună", a declarat Salvini luni la radioul public italian, sugerând că este pregătit să iasă din grupul Identitate şi Democraţie al lui Marine Le Pen din Parlamentul Uniunii Europene, relevă sursa citată.

Cu toate acestea, un oficial de rang înalt din cadrul formaţiunii conduse de Salvini a afirmat că o decizie oficială în acest sens va fi luată după rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor anticipate în Franţa, programat în 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici