Washington: Atentatul din Yemen viza cu certitudine ambasada americană

Statele Unite au convingerea că atentatul cu explozibili care a provocat moartea a două persoane marţi la Sanaa, în Yemen, pe ambasada americană, a anunţat Departamentul de Stat.

Urmărește
9 afișări
Imaginea articolului Washington: Atentatul din Yemen viza cu certitudine ambasada americană

Washington: Atentatul din Yemen viza cu certitudine ambasada americană (Imagine: Mediafax Foto)

"Discuţiile din Yemen ne-au adus la concluzia că atentatul viza ambasada noastră", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Julie Reside.

"Întrucât este vorba despre o anchetă în curs nu vom face nici un fel de comentariu asupra detaliilor acestui caz", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În aceeaşi zi, un al purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Tom Casey, apreciase drept "posibil" ca ambasada americană să fi fost ţinta acestui atentat.

"Cred că am putea afirma într-o manieră aproape certă că ambasada a fost cel puţin o ţintă potenţială, dacă nu chiar ţinta" atacului, precizase Casey.

El subliniase că Statele Unite cooperează cu autorităţile yemenite "pentru a stabili cu certitudine ceea ce s-a întâmplat".

Un poliţist şi o elevă au fost ucişi marţi într-un atac cu explozibil la o şcoală de fete dintr-un cartier din oraşul Sanaa, unde este situată ambasada Statelor Unite din Yemen.

Ambasada nu a fost afectată, şi nici vreun membru al personalului său sau vreun cetăţean american.

Actele de violenţă sunt foarte frecvente în Yemen unde populaţia este foarte puternic înarmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici