- Home
- Externe
- WASHINGTON, (01.11.2018, 20:37)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Washington Post: Netanyahu îl susţine pe Mohammed Salman. Prinţul saudit l-a numit islamist periculos pe jurnalistul Jamal Khashoggi
Premierul Israelului, Benjamin Netanjahu, a exprimat susţinere pentru prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, pe fondul criticilor privind implicarea acestuia în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.
Urmărește
2422 afișări
WP: Netanyahu îl susţine pe Mohammed Salman/Prinţul saudit l-a numit islamist periculos pe jurnalist
Conform surselor citate, Benjamin Netanyahu şi preşedintele Egiptului, Abdel Fatah al-Sissi, au discutat cu oficiali din Administraţia Donald Trump, exprimând susţinere pentru prinţul moştenitor saudit cu argumentul că este un partener strategic important în regiune.
Israelul şi Arabia Saudită nu au relaţii diplomatice oficiale directe, dar ambele naţiuni consideră Iranul drept principala ameninţare de securitate în Orientul Mijlociu şi probabil cooperează în culise, notează cotidianul Times of Israel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit surselor citate de cotidianul The Washington Post, prinţul Mohammed bin Salman l-a catalogat pe jurnalistul Jamal Khashoggi drept islamist periculos la doar câteva zile de la dispariţie, în convorbiri cu Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump şi consilier prezidenţial, şi cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru siguranţă naţională. Prinţul moştenitor saudit a afirmat, înainte ca Riyadul să recunoască moartea jurnalistului, că Jamal Khashoggi era membru al grupului fundamentalist Fraţii Musulmani. La nivel pubblic, prinţul Mohammed bin Salman a catalogat asasinarea editorialistului The Washington Post drept "o eroare teribilă" şi o "teribilă tragedie".
În replică, familia jurnalistului disident a declarat: "Jamal Khashoggi nu era membru al organizaţiei Fraţii Musulmani. A negat aceste acuzaţii în mod repetat în ultimii ani. Jamal Khashoggi nu era în niciun caz o persoană periculoasă. Orice acuzaţie că ar fi fost este ridicolă".
Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.
Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.
Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.
Parlamentul European a îndemnat toate ţările europene să aplice sancţiuni împotriva Arabiei Saudite, inclusiv prin sistarea exporturilor de armament, din cauza asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi. Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care nu are caracter obligatoriu prin care cere Uniunii Europene să adopte o poziţie împotriva Arabiei Saudite. "În urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, Parlamentul European îndeamnă ţările UE să adopte o poziţie comună şi să impună un embargou privind exporturile de armament spre Arabia Saudită. Eurodeputaţii condamnă în cei mai duri termeni actele de tortură şi asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Turcia. Parlamentul European cere o investigaţie internaţională imparţială în acest caz, pentru a afla ce s-a întâmplat în Consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie şi pentru aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Parlamentului UE. Potrivit textului, eurodeputaţii cred că este improbabil ca această crimă să fi fost comisă fără cunoştinţa sau controlul prinţului moştenitor Mohammad bin Salman. Conform rezoluţiei, guvernele statelor UE sunt îndemnate să impună un embargou privind exporturile de armament spre Arabia Saudită. Membrii PE cer Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, şi ţărilor membre UE să înceapă aplicarea de sancţiuni punctuale, precum vize şi blocarea activelor financiare, imediat după anunţarea concluziilor investigaţiei. Germania a anunţat deja sistarea exporturilor de armament spre Arabia Saudită, iar cancelarul Angela Merkel a îndemnat aliaţii să ia măsuri similare după "asasinatul monstros" comis în Consulatul saudit din Istanbul.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe