Washingtonul nu va mai critica public "democraţia suverană" rusă

Statele Unite nu vor mai critica public "democraţia suverană" rusă, relatează marţi cotidianul rus Kommersant, citând un consilier al preşedintelui american Barack Obama.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Washingtonul nu va mai critica public "democraţia suverană" rusă

Washingtonul nu va mai critica public "democraţia suverană" rusă (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns la concluzia că este necesar să renunţăm la vechile metode care au complicat cooperarea ruso-americană", a declarat pentru cotidianul citat Michael McFaul, la finalul unei întrevederi cu adjunctul şefului Administraţiei prezidenţiale ruse, Vladislav Surkov.

Întrevederea a avut loc luni, la Kremlin, în cadrul consultărilor ruso-americane, înaintea vizitei de două zile pe care o va efectua la Moscova secretarul de Stat american, Hillary Clinton.

Potrivit Kommersant, McFaul a lăsat să se înţeleagă că "Statele Unite nu vor mai da lecţii de democraţie Rusiei, iritând Moscova, ci se vor concentra pe munca practică alături de organizaţiile neguvernamentale ruse".

"Practic, asta înseamnă că renunţă la politica fostelor administraţii americane, care au criticat întotdeauna, public, situaţia referitoare la drepturile omului în Rusia", scrie cotidianul.

Clinton, care a sosit luni seara la Moscova, urmează să se întâlnească marţi cu omologul său rus, Serghei Lavrov, şi cu preşedintele Dmitri Medvedev, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici