"Sunt persoane obişnuite, nu ar trebui consideraţi diavoli şi nici sfinţi", a declarat Medvedev, într-o carte cu interviuri în curs de pregătire, parţial publicată de presa rusă.
"Nu am absolut nici o problemă cu faptul că, de exemplu, mai multe funcţii de stat decât în trecut sunt ocupate de persoane care au o experienţă în serviciile speciale", a adăugat succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin.
Odată cu preluarea puterii de către Putin, în 2000, serviciile secrete, cunoscute sub denumirea generică de "siloviki", (membri ai armatei, poliţiei, serviciilor speciale sau Parchetului general) au pătruns la toate nivelurile de putere şi în lumea de afaceri.
Dmitri Medvedev, fost jurist care nu are o experienţă de agent al serviciilor speciale, este în general considerat lider al filierei liberale care se opune serviciilor secrete.
El nu a făcut totuşi declaraţii care să demonstreze o abordare mai liberală faţă de politica lui Vladimir Putin, fost ofiţer KGB.
În 1999, Putin, care deţinea atunci funcţia de premier, a rezumat, îmbinând seriozitatea şi ironia, misiunea sa în faţa foştilor colegi.
"Grupul de colaboratori ai FSB (fostul KGB) pe care l-aţi trimis în misiune pentru a se infiltra în Guvern a îndeplinit prima etapă" a operaţiunii, declarase viitorul lider de la Kremlin.