WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

Statele Unite alocă în domeniul sănătăţii, pentru fiecare cetăţean, fonduri mai mari decât orice altă naţiune dezvoltată, apropiindu-se de nivelul de 20% din PIB, comentează publicaţia The Wall Street Journal, enumerând, printre cauze, afacerile cu asigurări şi împărţirea domeniilor economice.

Urmărește
8602 afișări
Imaginea articolului WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

WSJ: De ce plătesc americanii atât de mult pentru servicii de sănătate / Afacerile sectorului medical

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PAGINA 2

"Statele Unite alocă pentru sănătate, raportat la cap de locuitor, fonduri mai mari decât orice altă naţiune dezvoltată. În curând, cheltuielile pentru sănătate se vor apropia de 20% din PIB - un procent semnificativ mai mare decât cel din principalele naţiuni din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. Ce contribuie la creşterea preţurilor atât de mult? (...) Americanii nu cumpără servicii medicale mai mult decât cetăţenii altor ţări. Dar serviciile pe care le cumpără sunt din ce în ce mai scumpe. Printre cauze se numără faptul că puţini oameni din sistemul de sănătate - clienţi, medici şi firme de asigurări - cunosc costurile produselor şi serviciilor pe care le cumpără sau le vând. Furnizorii, producătorii şi intermediarii sunt activi pe o piaţă opacă, îşi pot ascunde rolurile şi proporţiile de venituri obţinute. Acţiunile de fuzionare le conferă participanţilor mai multă influenţă în majorarea cuantumului încasat", comentează editorialistul Joseph Walker într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal sub titlul "De ce au americanii cheltuieli atât de mari pe servicii medicale / Preţurile sunt ascunse în spatele contractelor de asigurare, consolidarea poziţiilor pe piaţă ale spitalelor contribuie la creşterea tarifelor, iar sectorul medical constituie un factor puternic pentru creşterea economică".

"În pofida tarifelor mai mari pentru servicii medicale, Statele Unite au o situaţie mai proastă decât restul ţărilor Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare la nivelul principalelor măsuri medicale. Ritmul îmbunătăţirii serviciilor în alte ţări avansate a fost mai rapid decât în Statele Unite începând din anii 1970. (...) Preţurile multor medicamente sunt ascunse deoarece managerii din domeniul farmaceutic negociază cu producătorii - prin administrarea subvenţiilor pentru angajatori şi asiguraţi - reduceri confidenţiale", subliniază WSJ.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici