WSJ: Franţa, Germania şi Marea Britanie se îndoiesc de victoria totală a Ucrainei şi îi cer lui Zelenski să poarte negocieri cu Rusia/ Macron: „chiar şi duşmanii de moarte precum Franţa şi Germania au trebuit să facă pace după cel de-al Doilea Război Mondial” / Ce cred Biden şi premierul Poloniei despre şansele Ucrainei?

  • Cei mai mari aliaţi europeni ai NATO susţin un Pact de Apărare cu Ucraina
  • Dar liderii francezi şi germani i-au transmis preşedintelui ucrainean Zelensky că trebuie să ia în considerare discuţiile de pace cu Rusia
  • China a prezentat vineri, pe 24 februarie, un plan de pace prin care solicită încetarea imediată a ostilităţilor ruso-ucrainene.
  • Polonia şi SUA susţin cu tărie că Ucraina va obţine o victorie totală
Urmărește
3315 afișări
Imaginea articolului WSJ: Franţa, Germania şi Marea Britanie se îndoiesc de victoria totală a Ucrainei şi îi cer lui Zelenski să poarte negocieri cu Rusia/  Macron: „chiar şi duşmanii de moarte precum Franţa şi Germania au trebuit să facă pace după cel de-al Doilea Război Mondial” / Ce cred Biden şi premierul Poloniei despre şansele Ucrainei?

Володимир Зеленський, Facebook

Germania, Franţa şi Marea Britanie văd legăturile mai strânse dintre NATO şi Ucraina ca o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţiile de pace cu Rusia la sfârşitul acestui an, au declarat oficialii celor trei guverne.

Unii dintre partenerii occidentali ai Kievului au îndoieli tot mai mari cu privire la capacitatea Ucrainei de-aşi recupera tot teritoriul său.

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a prezentat săptămâna trecută un plan pentru un acord care să ofere Ucrainei un acces mult mai larg la echipamente militare avansate, arme şi muniţii pentru a se apăra după încheierea războiului.

El a spus că planul ar trebui să fie pe ordinea de zi a reuniunii anuale a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord din iulie.

Potrivit unui articol exclusiv din Wall Street Journal, Franţa, Germania şi Marea Britanie doresc ca oficialii ucraineni să ia în considerare negocierile de pace „chiar dacă Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean”.

Ziarul american a primit ultimul său articol exclusiv din surse politice anonime.

Cotidianul american a scris că, deşi oficialii germani, francezi şi britanici „au avut grijă să spună că orice decizie cu privire la când şi în ce condiţii încep negocierile de pace depinde în totalitate de Ucraina”, în spatele uşilor închise, ei au îndoieli dacă „ Ucraina îi va putea expulza pe ruşi din Donbas şi din Crimeea”.

„Dacă războiul va continua suficient de mult cu această intensitate, pierderile Ucrainei vor deveni insuportabile”, a declarat un oficial anonim al guvernului francez pentru WSJ. Mai mult, el a adăugat că „nimeni nu crede că (Ucraina) va putea recupera Crimeea”.

Wall Street Journal a raportat că, în timpul vizitei preşedintelui Zelenski la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a spus omologului său ucrainean că „chiar şi duşmanii de moarte precum Franţa şi Germania au trebuit să facă pace după cel de-al Doilea Război Mondial”, ceea ce trebuia să însemne că Ucraina ar trebui să înceapă discuţiile cu Rusia.

Oficialii guvernului francez au mai spus pentru WSJ că Macron l-a lăudat pe Zelenski pentru curajul şi conducerea sa, dar mai devreme sau mai târziu va trebui să ia „decizii dificile”.

Potrivit cotidianului american, Marea Britanie doreşte ca Ucraina să aibă o poziţie bună de negociere. „Summitul NATO trebuie să ofere o ofertă clară Ucrainei, de asemenea, pentru a-i oferi lui Zelenski un câştig politic pe care îl poate prezenta acasă ca un stimulent pentru negocieri”, a declarat un oficial britanic pentru WSJ.

Din fericire, alţi aliaţi ucraineni văd Kievul câştigând războiul şi Rusia şi recuperarea Donbasului şi Crimeii ca singurul rezultat posibil.

Într-o vizită recentă la Varşovia, preşedintele american Joe Biden a spus că „Ieri, am avut onoarea să fiu alături de preşedintele Zelenski la Kiev pentru a declara că vom continua să susţinem valorile comune, indiferent de situaţie”.

Ucraina nu a căzut până în zilele noastre, datorită eroismului apărătorilor Ucrainei, soldaţilor ucraineni, dar şi datorită sprijinului pe care lumea liberă îl oferă Ucrainei pentru ca ambiţiile imperiale de a înrobi alte naţiuni să fie pedepsite şi să nu reapară niciodată. din nou”, a declarat preşedintele polonez Andrzej Duda în ziua vizitei lui Biden.

Mai mult, premierul polonez Mateusz Morawiecki tocmai a livrat la Kiev primul lot de tancuri Leopard 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici