Xi Jinping, Modi şi Putin discută despre războiul din Ucraina în cadrul summitului BRICS

Xi Jinping din China, Narendra Modi din India şi alţi lideri BRICS au discutat despre războiul din Ucraina cu preşedintele Vladimir Putin, miercuri, în timp ce şeful de la Kremlin a prezidat un summit major menit să demonstreze că încercările Occidentului de a izola Rusia au eşuat, potrivit Reuters.

Urmărește
333 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping, Modi şi Putin discută despre războiul din Ucraina în cadrul summitului BRICS

Xi Jinping, Modi şi Putin discută despre războiul din Ucraina în cadrul summitului BRICS

BRICS - o idee gândită în cadrul Goldman Sachs în urmă cu două decenii pentru a descrie influenţa economică în creştere a Chinei şi a altor pieţe emergente majore - este acum un grup care acoperă 45% din populaţia lumii şi 35% din economia globală.

Totuşi, există diviziuni şi îngrijorări chiar şi în rândul membrilor cu privire la modul în care un grup atât de vast se poate extinde atât de rapid, păstrând în acelaşi timp un anumit sens al scopului geopolitic şi obţinând rezultate economice reale.

Putin, a cărui administraţie a respins acuzaţiile de crime de război împotriva sa ca fiind politice, a deschis summitul de miercuri spunând că mai mult de 30 de state şi-au exprimat interesul de a se alătura grupului, dar că este important să se găsească un echilibru în orice extindere.

„Ar fi greşit să ignorăm interesul fără precedent al ţărilor din Sudul şi Estul Global pentru consolidarea legăturilor cu BRICS”, le-a spus Putin liderilor BRICS în Kazan, un oraş rusesc situat pe malurile Volgăi.

„În acelaşi timp, este necesar să menţinem un echilibru şi să prevenim o scădere a eficacităţii BRICS”, a spus el, adăugând că gruparea va discuta, de asemenea, despre «conflictele regionale acute» - prescurtarea pentru Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Modi i-a spus lui Putin în public că doreşte pace în Ucraina. Xi Jinping a discutat despre războiul din Ucraina în spatele uşilor închise, cu şeful de la Kremlin.

Rusia, care avansează, controlează aproximativ o cincime din Ucraina, inclusiv Crimeea, pe care a preluat-o şi a anexat-o unilateral în 2014, aproximativ 80% din Donbas - o zonă carboniferă şi siderurgică care cuprinde regiunile Doneţk şi Luhansk - şi peste 70% din regiunile Zaporizhzhia şi Herson.

Putin a declarat că Moscova nu va renunţa la cele patru regiuni din estul Ucrainei pe care le consideră acum parte a Rusiei şi că Moscova doreşte ca interesele sale de securitate pe termen lung să fie luate în considerare în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici