YouTube şterge comentarii critice la adresa Partidului Comunist Chinez. Explicaţia companiei

  • YouTube reclamă o eroare de software
  • Expresii precum “bandit comunist” sau “partid de 50 de cenţi” au fost şterse
  • YouTube consideră comentariile care încalcă regulile comunităţii drept spam, mesaje de ură sau hărţuire
Urmărește
595 afișări
Imaginea articolului YouTube şterge comentarii critice la adresa Partidului Comunist Chinez. Explicaţia companiei

YouTube şterge comentarii critice la adresa Partidului Comunist Chinez. Explicaţia companiei/ Foto: Hepta

YouTube a şters comentariile critice la adresa partidului de guvernământ din China din cauza unei erori de software - e răspunsul companiei la criticile aduse de utilizatori, potrivit Bloomberg.

Utilizatorii au reclamat că unele comentarii postate la videoclipurile critice la adresa Partidului Comunist Chinez, au dispărut în mod ciudat.

“Pare să fie o eroare în sistemul nostru de execuţie pe care o investigăm”, a transmis un purtător de cuvânt al YouTube, care a precizat că problema nu a fost rezultatul unei schimări a politicii companiei.

Unele comentarii, scrise în chineză, precum “bandit comunist” sau “partid de 50 de cenţi”, au fost şterse în câteva secunde. Filtrul automat al YouTube elimină comentariile care încalcă politica companiei.

YouTube consideră comentariile care încalcă regulile comunităţii drept spam, mesaje de ură sau hărţuire. Moderatorii, care de multe ori sunt externi, sprijină acest proces. Dar în timpul pandemiei, aceştia nu au mai venit la birouri, lăsând sistemul automat să filtreze mesajele. De altfel, încă din martie compania avertizase că moderarea mesajelor va fi mai lentă şi mai slabă.

YouTube nu operează în China, dar ţara, ca şi altele, poate cere Google să revizuiască unele videoclipuri care rulează în afara graniţelor ei. Guvernul chinez a solicitat 127 de revizuiri pentru 1.601 clipuri în prima jumătate a lui 2019, unele fiind considerate mesaje de ură şi critici la adresa guvernului, conform rapoartelor de transparenţă Google. Două videoclipuri au determinat închiderea unui canal, spune compania.

Google şi-a eliminat motorul de căutare din China în 2010, din motive de siguranţă şi cenzură. Un proiect Google de creare a unui serviciu de căutare cenzurat în China, numit Dragonfly, a fost oprit anul trecut după protestele angajaţilor şi politicienilor americani.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici