- Home
- Externe
- BEIJING, (14.08.2019, 08:03)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zboruri reluate la Hong Kong. Administraţia de la Beijing condamnă "acţiunile aproape teroriste" de la aeroport
Zborurile cu plecare de la Hong Kong au fost reluate miercuri, după violenţele între protestatarii antiguvernamentali şi forţele de ordine produse la aeroport în cursul nopţii, incidente în urma cărora Autoritatea aeroportuară a obţinut un ordin temporar de interdicţie contra protestatarilor.
Urmărește
364 afișări
Zboruri reluate la Hong Kong după ce aeroportul a obţinut o interdicţie contra protestatarilor
Potrivit Autorităţii aeroportuare de la Hong Kong, ordinul dat de o instanţă prevede "interdicţia de a participa la orice demonstraţie sau protest (...) în interiorul aeroportului, în afara zonelor stabilite de Autoritatea aeroportuară".
Administraţia de la Beijing condamnă "acţiunile aproape teroriste" de la aeroportul din Hong Kong
Departamentul chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao a caracterizat drept "acţiuni aproape teroriste" violenţele produse la aeroportul din Hong Kong în cursul unor proteste antiguvernamentale, informează site-ul publicaţiei The Straits Times.
Aeroportul din Hong Kong, unul din cele mai aglomerate din lume, a fost, începând de vineri, scena protestelor antiguvernamentale care au avut loc zilnic, însă acestea au fost în cea mai mare parte paşnice până marţi, atunci când între protestatarii şi forţele de ordine s-au pridus incidente violente.
Violenţele au izbucnit după ce o persoană a fost scoasă din incinta aeroportului de către medici. Respectiva persoană fusese rănită, fapt care a declanşat furia protestatarilor. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.
Din cauza protestelor, Aeroportul Internaţional Hong Kong a anulat luni zborurile cu plecare din oraş, iar măsura a fost menţinută şi marţi.
Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate iniţial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.
Administraţia de la Beijing, a afirmat luni că protestele din Hong Kong, care durează de 10 săptămâni, prezintă "indicii privind terorism".
"Demonstraţiile radicale din Hong Kong au devenit frecvent extrem de periculoase, înregistrându-se atacuri la adresa poliţiei, lucru care constituie o infracţiune gravă şi conţine indicii privind terorism", a declarat Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Departamentului chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao. Săptămâna trecută, Yang Guang i-a avertizat pe organizatorii protestelor in Hong Kong "să nu se joace cu focul".
Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Emmanuel Macron îi cere lui Vladimir Putin să reia negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe