Zboruri restricţionate în Rusia, după atacul cu drone asupra oraşului Saratov

Case avariate şi zboruri restricţionate în regiunea rusă Saratov ca urmare a atacului cu dronă al Ucrainei de luni, în care a fost rănită şi o femeie, au declarat oficiali ruşi şi agenţii de presă, citate de Reuters.

Urmărește
632 afișări
Imaginea articolului Zboruri restricţionate în Rusia, după atacul cu drone asupra oraşului Saratov

Imagine cu caracter ilustrativ

Un complex rezidenţial din oraşul Saratov a fost avariat de resturile căzute de la dronele distruse de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei, a declarat guvernatorul regional Roman Basurgin pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„O femeie a fost spitalizată în stare gravă”, a spus Basurgin.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus nouă drone deasupra regiunii Saratov, care se află la aproximativ 900 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Agenţiile de presă RIA din Rusia au raportat că zborurile au fost restricţionate la aeroportul regional Saratov, citând serviciul de presă al aeroportului. Anterior, Basurgin a declarat că serviciile de urgenţă s-au răspândit în zonele afectate din Saratov şi Engels, oraşe-cheie din regiunea aflată la câteva sute de kilometri sud-est de capitală.

Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în Engels, pe care Ucraina a atacat-o de numeroase ori de când Moscova şi-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Nu au existat informaţii imediate cu privire la pagubele de la bază sau la amploarea atacului ucrainean asupra regiunii, care se află la câteva sute de kilometri de graniţa cu Ucraina.

O înregistrare video postată pe Telegram de canalul rusesc de ştiri SHOT a arătat ceea ce a identificat ca fiind o clădire rezidenţială înaltă din Saratov, cu o latură avariată şi mai multe ferestre sparte pe trei etaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici