Zece polonezi, salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe

Zece polonezi au fost salvaţi de la bordul unui velier în derivă în apropiere de insulele Feroe, marţi, după ce catargul navei lor s-a rupt din cauza mării agitate, au anunţat serviciile de urgenţă ale acestui mic arhipelag din Atlanticul de Nord.

Urmărește
344 afișări
Imaginea articolului Zece polonezi, salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe

Zece polonezi, salvaţi de pe un velier în derivă în apropierea insulelor Feroe (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Cei zece membri ai echipajului au fost salvaţi cu toţii", a declarat pentru AFP ofiţerul Oddur Berg.

Doi membri ai echipajului au fost răniţi, dintre care unul grav, şi au fost transportaţi cu elicopterul la Torshavn, capitala insulelor Feroe. Ceilalţi opt au fost duşi la Torshavn cu o navă a pazei de coastă, a detaliat Berg.

Ofiţerul nu a putut totuşi confirma o informaţie oferită anterior de comandantul Marinei insulelor Feroe, Per Graugaard, potrivit căruia o mare parte dintre membrii echipajului şi-au pierdut cunoştinţa.

"Zona în care a avut loc incidentul este afectată "de o vreme foarte rea cu o hulă ce poate atinge până la 12 metri înălţime", potrivit lui Per Graugaard.

Echipajul navei era format din opt bărbaţi şi două femei, toţi originari din Polonia. Ei navigau din Groenlada către Edinburgh, a continuat comandatul Marinei.

Insulele Feroe sunt o provincie autonomă a Danemarcei, situată între Norvegia, Islanda şi Marea Britanie, în apele nordice ale Oceanului Atlantic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici