- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zeci de arestări pentru abuz sexual asupra copiilor, după uciderea a doi agenţi FBI
La mai bine de doi ani după ce doi agenţi FBI din Miami au fost ucişi în timp ce investigau o reţea internaţională de abuzuri sexuale asupra copiilor, aproape 100 de persoane au fost arestate.
În urmă cu doi ani, doi agenţi FBI au fost împuşcaţi mortal în timp ce făceau o percheziţie într-o anchetă privind abuzuri asupra copiilor, într-una dintre cele mai întunecate zile pentru agenţie din istorie. Acea anchetă a dus la arestarea a 98 de persoane în Statele Unite şi Australia, au anunţat marţi autorităţile din cele două ţări, potrivit CNN.
Autorităţile americane au arestat 79 de persoane şi au condamnat 43, a declarat ataşatul juridic al FBI, Nitiana Mann, în timp ce poliţia din Australia a arestat 19 bărbaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ancheta a început după ce FBI a furnizat autorităţilor informaţii despre membrii australieni ai unei reţele de abuzuri asupra copiilor, care ar fi folosit dark web pentru a împărtăşi - şi în unele cazuri a crea - imagini şi videoclipuri cu abuzurile.
13 copii au fost salvaţi.
Presupusa reţea de abuzuri asupra copiilor era o "reţea peer to peer", "unii infractori comiţând infracţiuni timp de peste 10 ani", a declarat comandantul poliţiei federale australiene, Helen Schneider.
"Unii dintre copii erau cunoscuţi de bărbaţii care au fost arestaţi", a adăugat Schneider, fără să dea detalii.
"Această operaţiune a fost extrem de complexă", a declarat Nitiana Mann: "Complexitatea şi anonimatul acestor platforme înseamnă că nicio agenţie sau ţară nu poate lupta singură împotriva acestor ameninţări".
Majoritatea presupuşilor infractori australieni aveau locuri de muncă care necesitau competenţe avansate în IT. Membrii reţelei ar fi folosit "software pentru a partaja fişiere în mod anonim, a discuta pe forumuri şi a accesa site-uri web", folosind criptarea şi "alte metode pentru a evita detectarea de către forţele de ordine".
Comandantul AFP Schneider a declarat că presupuşii infractori operau o "reţea sofisticată".
"Vizionarea, distribuirea şi producerea de materiale de abuz asupra copiilor este o infracţiune oribilă, iar eforturile pe care această reţea le-a făcut pentru a evita detectarea indică cât de periculoşi erau", a declarat ea.
"Cu cât mai mult timp oameni ca aceştia evită să fie detectaţi, înseamnă că mai mult timp continuă ciclul abuzurilor."
Alte arestări nu pot fi excluse, a adăugat ea.
Agenţii speciali FBI Daniel Alfin şi Laura Schwartzenberger au murit într-un schimb de focuri într-un complex de apartamente din Sunrise, Florida, în timp ce executau un mandat federal de percheziţie la 2 februarie 2021.
Alţi trei agenţi au fost răniţi, iar suspectul a murit la faţa locului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO