Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene, vizate de atacuri informatice din Coreea de Nord

Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene au fost vizate de atacuri informatice lansate din Coreea de Nord cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, au anunţat în Parlament reprezentanţi ai serviciilor de informaţii de la Seul.

Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene, vizate de atacuri informatice din Coreea de Nord

Zeci de mii de smartphone-uri sud-coreene, vizate de atacuri informatice din Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţi ai serviciilor de informaţii din Coreea de Sud (NIS) au explicat că peste 20.000 de smartphone-uri ar fi fost infectate de aceste programe postate pe site-uri sud-coreene în perioada mai-septembrie, a declarat un consilier al deputatului Lee Cheol-Woo, membru al partidului Saenuri, aflat la putere la Seul.

În raportul prezentat în Parlament, NIS a explicat că i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate şi Guvernul de la Seul să elimine aplicaţiile şi să stopeze noi atacuri informatice.

Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor instituţii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au înregistrat între ianuarie 2010 şi septembrie 2014.

În ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri conţinând viruşi pentru a ataca instituţii militare, bănci şi agenţii guvernamentale, sau posturi de televiziune şi site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicată atacurilor informatice din care fac parte cel puţin 3.000 de persoane.

Phenianul a respins acuzaţiile autorităţillor sud-coreene şi a afirmat că acestea au în vedere tensionarea relaţiilor dintre cele două state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici