Libanul este afectat în ultima perioadă de proteste, în general paşnice, faţă de clasa politică din această ţară, iar manifestaţiile au dus la demisia, pe 29 octombrie, a premierului Saad al-Hariri. Demisia premierului a adâncit criza economică cu care se confruntă Libanul.
Marţi seara au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine în apropierea sediului Băncii Centrale a Libanului. Violenţele au continuat şi miercuri seara, când mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi obiecte pirotehnice către poliţişti, forţele de ordine fiind nevoite să facă uz de gaze lacrimogene în timpul confruntărilor. Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi în timpul incidentelor de miercuri.
Crucea Roşie a anunţat că 45 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, iar 35 dintre acestea au fost spitalizate. Printre răniţi se numără şi un jurnalist al agenţiei Reuters care transmitea de la faţa locului.
Cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce premierul Saad al-Hariri şi-a anunţat demisia în octombrie, clasa politică nu a reuşit să ajungă la un acord privind formarea unui nou guvern şi nici să prezinte un plan privind redresarea economiei ţării. În aceste condiţii, moneda naţională s-a devalorizat puternic, ceea ce a dus la o creştere accentuată a preţurilor. Drept urmare, autorităţile au decis să impună o serie de restricţii, cum ar fi limitarea retragerilor de valută din conturile bancare sau limitarea transferurilor de bani.