Zeci de zboruri au fost anulate din cauza unei foarfeci care a dispărut dintr-un magazin

  • Zeci de zboruri de pe un aeroport japonez au fost anulate din cauza unei foarfeci care a dispărut dintr-un magazin.
  • Punctul comercial este situat chiar lângă porţile de îmbarcare, iar autorităţile s-au temut de un atac.
  • Activitatea pe aeroport a fost blocată aproximativ două ore.
Urmărește
2958 afișări
Imaginea articolului Zeci de zboruri au fost anulate din cauza unei foarfeci care a dispărut dintr-un magazin

Zeci de zboruri au fost anulate din cauza unei foarfeci care a dispărut dintr-un magazin

Incidentul s-a produs în weekend pe New Chitose, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia. 36 de zboruri au fost anulate şi 201 au fost întârziate după ce s-a constatat dispariţia foarfecii, potrivit BBC.

Sute de călători au fost blocaţi pe aeroportul din Hokkaido în timp ce s-au făcut verificări de securitate. Practic, toţi cei aflaţi în interiorul aeroportului au fost verificaţi din nou, dar foarfeca nu a fost găsită. În final, autorităţile au decis să permită reluarea zborurilor. Foarfeca a fost găsită luni de un angajat al aeroportului.

Numeroşi pasageri au fost nemulţumiţi de problema care le-a afactat revenirea din vacanţă. Totuşi, unii au declarat că astfel s-a dovedit faptul că pe aeroport se respectă normele de securitate ceea ce inspiră siguranţă călătorilor. Ministrul japonez al Transporturilor a cerut o anchetă şi soluţii care să preîntâmpine astfel de situaţii.

New Chitose este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, care deserveşte a doua cea mai circulată rută aeriană internă din lume între Tokyo şi Sapporo. Peste 15 milioane de călători au folosit aeroportul în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici