Zelenski a făcut un anunţ important. Ucraina intenţionează să pună capăt "etapei fierbinţi" a războiului până la finalul anului

Cu sprijinul partenerilor, Ucraina ar putea încerca să pună capăt etapei fierbinţi a războiului cu Rusia până la sfârşitul anului, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat BBC.

Urmărește
7910 afișări
Imaginea articolului Zelenski a făcut un anunţ important. Ucraina intenţionează să pună capăt "etapei fierbinţi" a războiului până la finalul anului

"Cred că dacă suntem uniţi şi urmăm, de exemplu, formatul summitului pentru pace, putem pune capăt etapei fierbinţi a războiului. Putem încerca să o facem până la sfârşitul acestui an", a spus Zelenski, potrivit Kyiv Independent.

Rusia nu a fost invitată la summitul pentru pace care a avut loc în Elveţia în iunie, dar Kievul a declarat că doreşte să invite un reprezentant rus la o conferinţă ulterioară. Ucraina speră să prezinte Moscovei un plan de pace elaborat în comun de participanţii la summit.

Ministerul rus de Externe a respins participarea la cel de-al doilea summit.

Lumea trebuie să exercite presiuni asupra Rusiei şi să o forţeze să ia în considerare o soluţie diplomatică, a spus preşedintele Ucrainei.

"Nu înseamnă că toate teritoriile sunt recâştigate prin forţă. Cred că puterea diplomaţiei poate ajuta", a spus Zelenski, adăugând că slăbirea Rusiei pe câmpul de luptă ar oferi Ucrainei o poziţie mai avantajoasă în negocieri.

"Prin exercitarea de presiuni asupra Rusiei, cred că este posibil să fie de acord cu o soluţionare diplomatică".

Kievul şi Moscova nu au mai purtat negocieri directe de la discuţiile nereuşite de la începutul războiului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici