Zelenski a refuzat să-l primească pe şeful ONU la Kiev, din cauza vizitei lui Guterres în Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească pe secretarul general al ONU la Kiev, din cauza vizitei lui António Guterres la Kazan, în Rusia, pentru summitul BRICS, a declarat vineri un înalt responsabil al preşedinţiei ucrainene, citat de AFP.

Urmărește
923 afișări
Imaginea articolului Zelenski a refuzat să-l primească pe şeful ONU la Kiev, din cauza vizitei lui Guterres în Rusia

„După vizita la Kazan, el (n.r. Guterres) a vrut să vină în Ucraina, dar preşedintele nu a confirmat vizita sa, din cauza umilinţei” aduse dreptului internaţional la Kazan, a declarat oficialul, vorbind sub protecţia anonimatului.

Antonio Guterres a călătorit joi în Rusia pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin în contextul summitului BRICS, la care au participat liderii Indiei şi Chinei.

Secretarul general al ONU a discutat cu Putin, reiterând „poziţia sa, conform căreia invazia rusă din Ucraina” a fost o „încălcare” a dreptului internaţional, potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt.

Kremlinul nu a dat încă nicio informaţie referitoare la conţinutul discuţiilor lor faţă în faţă. Înainte de întâlnirea lor, Antonio Guterres a făcut din nou apel la „o pace justă” în Ucraina, reluând cuvintele preşedintelui Zelenski despre „planul său de victorie”.

Tot înainte de aceste discuţii bilaterale, Kievul criticase „alegerea proastă” a secretarului general de a se deplasa la Kazan, „afectând astfel reputaţia ONU”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici