Zelenski a vizitat zona de frontieră de unde Ucraina a lansat ofensiva în Rusia. Preşedintele ucrainean s-a întâlnit cu comandantul său de vârf, Oleksandr Sîrskîi

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a declarat joi că a călătorit în zona de frontieră din nord-estul ţării, de unde forţele Kievului au desfăşurat o ofensivă transfrontalieră majoră în regiunea rusă Kursk, şi a lăudat capturarea unui alt sat rusesc.

Urmărește
3461 afișări
Imaginea articolului Zelenski a vizitat zona de frontieră de unde Ucraina a lansat ofensiva în Rusia. Preşedintele ucrainean s-a întâlnit cu comandantul său de vârf, Oleksandr Sîrskîi

Zelenski a vizitat zona de frontieră de unde Ucraina a lansat ofensiva în Rusia. Preşedintele ucrainean s-a întâlnit cu comandantul său de vârf, Oleksandr Sîrskîi

Liderul ucrainean a declarat că s-a întâlnit cu comandantul său de vârf, Oleksandr Sîrskîi, în timpul vizitei în regiunea Sumy, la mai mult de două săptămâni de când Ucraina a surprins Rusia prin trecerea graniţei cu mii de soldaţi.
 
Zelenski a publicat o înregistrare video în care apare strângându-i mâna lui Syrskyi şi îmbrăţişându-l. Operaţiunea din regiunea Kursk a dat un impuls moral major armatei ucrainene după luni de câştiguri ruseşti lente, dar constante în est.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova va oferi un „răspuns demn” la această incursiune, pe care a descris-o drept o provocare majoră.
 
Ucraina şi-a păstrat cu stricteţe obiectivele generale în regiunea Kursk, dar a declarat că a delimitat o zonă tampon pe care Rusia a folosit-o pentru a lovi ţinte din Ucraina cu lovituri transfrontaliere.
 
Într-o declaraţie care însoţeşte videoclipul, Zelenski a spus că a existat o scădere a bombardamentelor şi a victimelor civile în regiunea Sumy de la începutul operaţiunii în Kursk.
 
Zelenskiy a declarat că Sîrskîi l-a informat cu privire la măsurile luate de Ucraina pentru a-şi consolida apărarea pe fronturile de est din apropierea aşezărilor Toretsk şi Pokrovsk, unde forţele Moscovei şi-au concentrat ofensiva de luni de zile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici