Zelenski afirmă că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică faptul că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India.

Urmărește
393 afișări
Imaginea articolului Zelenski afirmă că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India

Zelenski afirmă că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India

Într-o conversaţie cu jurnaliştii indieni, Zelenski a declarat că sunt în curs de desfăşurare negocieri cu Arabia Saudită, Qatar, Turcia şi Elveţia cu privire la cel de-al doilea summit de pace, relatează agenţia Reuters.

Liderul de la Kiev a mai spus că i-a transmis prim-ministrului indian Narendra Modi că va sprijini India să găzduiască al doilea summit de pace, deoarece Kievul speră să găsească o gazdă printre ţările din Sudul Global.

Potrivit lui Zelenski, o ţară care doreşte să găzduiască discuţiile de pace privind Ucraina trebuie să îndeplinească, printre altele, condiţia să fi fost membră semnatară în cadrul primului summit de pace, desfăşurat în Elveţia.

„Acest lucru se aplică nu numai Indiei, ci oricărui stat care ar fi pozitiv cu privire la găzduirea unui al doilea summit. Nu vom putea organiza un summit pentru pace într-o ţară care nu a aderat încă la comunicatul summitului pentru pace”, a declarat Zelenski, potrivit Reuters.

Primul summit de pace privind Ucraina a avut loc în luna iunie, în Elveţia, unde Rusia nu a fost invitată să ia parte la discuţii. Cu toate acestea, Ucraina ia în considerare să invite Moscova la cel de-al doilea summit de pace, dar autorităţile de la Kremlin au anunţat deja că vor refuza invitaţia dacă acest lucru se va întâmpla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici