Zelenski: Alianţa dintre Rusia şi regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că relaţiile cu partenerii ţării sale ar trebui să se schimbe în lumina transferurilor nord-coreene de persoane şi de arme către forţele ruse din Ucraina.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Alianţa dintre Rusia şi regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică

„Vedem că alianţa dintre Rusia şi regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică”, a declarat Zelenski în discursul său video de duminică, potrivit Reuters. „Nu este vorba doar despre transferul de arme, este vorba de fapt despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forţele armate ale ocupanţilor”, a spus preşedintele ucrainean.

„Este evident că, în astfel de condiţii, relaţia noastră cu partenerii noştri trebuie să evolueze”, a adăugat el.

„Linia frontului are nevoie de mai mult sprijin. Vorbim despre mai multe capacităţi cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina şi mai multe provizii susţinute pentru forţele noastre, mai degrabă decât despre o simplă listă de echipamente militare”, a transmis Zelenski.

Ministrul sud-coreean al apărării, Kim Yong-hyun, a declarat marţi că „există o mare posibilitate” ca Coreea de Nord să desfăşoare trupe pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat joi dacă Coreea de Nord îşi trimite trupele să lupte în Ucraina, a declarat reporterilor: „Aceasta pare a fi o altă ştire falsă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici