Zelenski anunţă că va prezenta americanilor „planul de victorie”. Ofensiva din Kursk, parte din plan

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că va prezenta americanilor un „plan de victorie” pentru războiul cu ruşii.
  • Zelenski a mai spus că ofensiva ucraineană din Kursk face parte din plan.
  • Dezvăluirile au fost făcute marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Urmărește
3053 afișări
Imaginea articolului Zelenski anunţă că va prezenta americanilor „planul de victorie”. Ofensiva din Kursk, parte din plan

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că incursiunea trupelor sale în regiunea Kursk din Rusia face parte dintr-un „plan de victorie” pe care îl va prezenta preşedintelui american Joe Biden luna viitoare.

Zelenski a mai spus că succesul planului depinde de preşedintele Biden şi de disponibilitatea SUA de a oferi Ucrainei „ce este sau nu în acest plan şi dacă vom fi liberi să folosim acest plan sau nu”, potrivit BBC.

„Poate suna prea ambiţios pentru unii, dar este un plan important pentru noi”, a adăugat el, spunând că va arăta planul ambilor candidaţi la preşedinţia SUA, Kamala Harris şi Donald Trump.

Recent, trupele ucrainene au făcut o incursiune şi au cucerit mai multe localităţi din regiunea Kursk a Rusiei.

Vorbind la aceeaşi conferinţă de presă, generalul ucrainean Oleksandr Sîrskîi a declarat că Ucraina controlează 1.294 km pătraţi din teritoriul rusesc şi 100 de aşezări.

Generalul Sîrskîi a explicat că Ucraina nu are intenţia de a rămâne pe teritoriul rusesc şi că scopul a fost distragerea atenţiei forţelor Rusiei de la propria ofensivă din estul Ucrainei.

Primul test al rachetei balistice de fabricaţie ucraineană

Totodată, preşedintele Zelenski a dezvăluit că Ucraina a efectuat recent primul test cu succes al unei rachete balistice produse pe plan intern. El a felicitat industria de apărare a ţării sale, dar a refuzat să prezinte detalii despre rachetă.

În ultimele două zile, Rusia a lovit Ucraina cu sute de drone şi rachete. Astfel de atacuri arată că Moscova nu are intenţia de a opri războiul, a spus preşedintele Zelenski: „Cine vrea discuţii de pace, nu lansează 230 de lovituri aeriene”, a precizat liderul ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici