Zelenski cere aliaţilor „să nu se ascundă” şi să reacţioneze la implicarea Coreei de Nord în război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi aliaţilor „să nu se ascundă” şi să răspundă la dovezile privind implicarea Coreei de Nord în războiul Rusiei din Ucraina, relatează Reuters.

Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere aliaţilor „să nu se ascundă” şi să reacţioneze la implicarea Coreei de Nord în război

El a declarat în discursul său că Ucraina are informaţii despre pregătirea a două unităţi - posibil până la 12.000 de soldaţi nord-coreeni - pentru a lua parte la război alături de forţele ruse.

„Aceasta este o provocare, dar ştim cum să răspundem la această provocare. Este important ca partenerii să nu se ascundă nici ei de această provocare”, a declarat Zelenski.

Nici Coreea de Nord şi nici Rusia, a spus el, nu iau în considerare numărul de morţi într-un conflict.

„Dar noi toţi în lume avem un interes egal în a pune capăt războiului, nu în a-l prelungi. Prin urmare, trebuie să oprim Rusia şi complicii săi”, a spus el.

„Dacă Coreea de Nord poate interveni într-un război în Europa, atunci presiunea asupra acestui regim este cu siguranţă insuficientă”.

Secretarul britanic al Apărării, John Healey, a declarat marţi că este „foarte probabil” ca Coreea de Nord să fi început să trimită sute de soldaţi pentru a ajuta Rusia în conflictul vechi de peste 2 ani şi jumătate.

Un diplomat american de rang înalt a declarat luni că Washingtonul se consultă cu aliaţii săi cu privire la consecinţele implicării Coreei de Nord şi a adăugat că o astfel de evoluţie ar fi o „evoluţie periculoasă şi extrem de îngrijorătoare” dacă este adevărată.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat luni că trimiterea de trupe nord-coreene ar duce la o escaladare semnificativă a conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici