Zelenski critică încercările Chinei şi Braziliei de mediere a războiului din Ucraina

Zelenski a pus sub semnul întrebării intenţiile Chinei şi Braziliei de a media încheierea conflictului din Ucraina, criticând soluţiile „incomplete”.

Urmărește
156 afișări
Imaginea articolului Zelenski critică încercările Chinei şi Braziliei de mediere a războiului din Ucraina

Zelenski critică încercările Chinei şi Braziliei de mediere a războiului din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri iniţiativele Chinei şi Braziliei de a pune capăt războiului din Ucraina, punând sub semnul întrebării adevăratele lor intenţii, scrie Reuters.

În cadrul unui discurs susţinut la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Zelenski a declarat că aceste propuneri ignoră interesele şi suferinţele poporului ucrainean şi, dimpotrivă, i-ar oferi preşedintelui rus Vladimir Putin spaţiu politic pentru a continua războiul.

„Când unii propun alternative, planuri de soluţionare pe jumătate sau aşa-numite seturi de principii, nu doar că ignoră realitatea, dar îi oferă lui Putin spaţiu pentru a continua războiul”, a spus Zelenski în faţa celor 193 de membri ai Adunării Generale.

Criticile preşedintelui ucrainean vin pe fondul eforturilor Chinei şi Braziliei de a media încheierea conflictului, însă Zelenski este de părere că orice încercare de a spori puterea politică pe seama Ucrainei este inacceptabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici