Zelenski critică vizita premierului Indiei în Rusia: e o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat vizita premierului Indiei în Rusia, numind-o o lovitură dată eforturilor de pace.
  • Vizita a avut loc în aceeaşi zi în care armata rusă a atacat cu rachete mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev.
  • Şi Washingtonul e îngrijorat de legăturile dintre India şi Rusia.
Urmărește
1043 afișări
Imaginea articolului Zelenski critică vizita premierului Indiei în Rusia: e o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace

"Este o dezamăgire uriaşă şi o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace să îl vedem pe liderul celei mai mari democraţii din lume îmbrăţişându-l pe cel mai sângeros criminal din lume la Moscova într-o astfel de zi", a scris Zelenski într-o postare pe platforma de socializare X. Postarea a inclus fotografii ale unui atac cu rachete care a lovit un spital de copii din Kiev şi a ucis zeci de persoane.

Comentariile lui Zelenski au fost făcute în contextul vizitei de două zile a prim-ministrului Narendra Modi la Moscova, o călătorie care confirmă legăturile de lungă durată dintre cele două ţări, relatează Bloomberg.

Putin l-a primit luni pe Modi la reşedinţa sa de la Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei, unde cei doi au purtat discuţii informale la un ceai şi au făcut o plimbare în parc, potrivit presei ruse.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat luni reporterilor că Washingtonul şi-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la relaţia Indiei cu Rusia.

"Salutăm faptul că oamenii se angajează cu Rusia în legătură cu războiul din Ucraina, dacă au arătat clar Rusiei că Rusia trebuie să respecte integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", a declarat Miller.

India a evitat să condamne Rusia pentru războiul său şi s-a abţinut la voturile Organizaţiei Naţiunilor Unite pe această temă, dar a pledat pentru diplomaţie în vederea soluţionării conflictului.

Modi a postat pe X fotografii cu el îmbrăţişându-l pe Putin atunci când s-au întâlnit luni, spunând că aşteaptă cu nerăbdare să continue discuţiile "care cu siguranţă vor contribui mult la consolidarea legăturilor de prietenie dintre India şi Rusia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici