Zelenski face apel la unitate, apărare aeriană şi diplomaţie

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut, în faţa liderilor europeni reuniţi în Oxfordshire, trei lucruri: unitate pe continent, îmbunătăţiri în ce priveşte apărarea aeriană a Ucrainei şi diplomaţie.

Urmărește
370 afișări
Imaginea articolului Zelenski face apel la unitate, apărare aeriană şi diplomaţie

Zelenski face apel la unitate, apărare aeriană şi diplomaţie

„Am menţinut unitatea în Europa şi faptul că acţionăm împreună înseamnă că Putin şi-a ratat ţintele principale - nu a reuşit să creeze diviziune în Europa”, a spus el.

Zelenski a adăugat că liderul rus ar „încerca să vă abordeze sau să meargă la unii dintre partenerii voştri în mod individual, încercând să vă tenteze, să vă preseze sau să vă şantajeze, astfel încât unul dintre voi să trădeze restul, slăbind unitatea noastră”.

Nu este clar la cine se referea, dar premierul ungar Viktor Orban a vizitat recent Moscova, într-un demers numit „misiune de împăciuire” şi criticat de liderii europeni.

Referindu-se la apărarea aeriană, el a făcut apel la lideri să dea dovadă de curaj şi să elimine limitările privind armele donate.

El a menţionat apoi măsurile recente luate de Marea Britanie şi SUA (printre altele) în acest sens. „A dus acest lucru la escaladare? Nu”, a spus el.

„Dimpotrivă, a blocat încercarea lui Putin de a extinde războiul. A avut Putin vreun răspuns? Nu”.

„Cu cât apărarea aeriană este mai eficientă, cu atât Putin va fi mai neajutorat şi cu cât avem mai puţine restricţii privind utilizarea armelor eficiente, cu atât Rusia va căuta mai mult pacea”.

În cele din urmă, el a mulţumit liderilor pentru eforturile continue de a vedea Ucraina aderând atât la UE, cât şi la NATO - îndemnându-i să continue aceste procese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici