Zelenski îl provoacă pe Trump să prezinte planul prin care vrea să oprească războiul dintre Ucraina şi Rusia: "Vrem să ştim dacă în noiembrie vom avea sprijinul SUA sau vom fi singuri"

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Donald Trump ar trebui să prezinte planul său de a pune capăt războiului cu Rusia.
  • Zelenski a avertizat că orice propunere trebuie să evite încălcarea suveranităţii naţiunii.
1249 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl provoacă pe Trump să prezinte planul prin care vrea să oprească războiul dintre Ucraina şi Rusia: "Vrem să ştim dacă în noiembrie vom avea sprijinul SUA sau vom fi singuri"

"Dacă Trump ştie cum să termine acest război, ar trebui să ne spună astăzi", a declarat Zelenski într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg la Kiev. "Dacă există riscuri pentru independenţa Ucrainei, dacă ne pierdem statalitatea - vrem să fim pregătiţi pentru asta, vrem să ştim".

Fostul preşedinte american s-a lăudat că va pune capăt războiului până la inaugurarea sa, în ianuarie. În cadrul dezbaterii televizate de săptămâna trecută, Trump a criticat miliardele cheltuite pentru apărarea Ucrainei, afirmând că Kievul "nu câştigă războiul".

Într-un interviu de aproape o oră, liderul ucrainean a deplâns întârzierile livrărilor de arme din partea aliaţilor occidentali şi a spus că este "pregătit" să se întâlnească cu Trump pentru a asculta propunerile echipei sale.

"Ei nu pot planifica viaţa mea şi viaţa poporului nostru şi a copiilor noştri", a spus el. "Vrem să înţelegem dacă în noiembrie vom avea sprijinul puternic al SUA sau vom fi singuri".

Zelenski a respins ideea că forţele ucrainene şi ruse se află într-un impas pe câmpul de luptă, afirmând că armata este mai bine poziţionată din punct de vedere al efectivelor decât acum câteva luni şi că o nouă ofensivă este o chestiune de înarmare a brigăzilor sale.

Şi, deşi a lăudat asistenţa în valoare de 61 de miliarde de dolari aprobat de Congresul SUA în acest an, Zelenski a spus că echipamentul militar ajunge prea greu pe front.

"Aceasta este cea mai mare tragedie a acestui război, faptul că, între decizie şi realitate, avem de aşteptat foarte, foarte, foarte mult", a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean a mai spus că administraţia de la Beijing ar putea juca un "rol extraordinar" în rezolvarea conflictului, deoarece Moscova este dependentă de piaţa chineză pentru exporturi. El a sugerat că SUA şi China ar putea acţiona împreună pentru a pune capăt războiului, în cazul în care ar lăsa deoparte divergenţele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici