Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”

Preşedintele Volodimir Zelenski susţine că Ucraina se apropie de sfârşitul războiului cu Rusia şi pregăteşte un plan de victorie pentru asta.

Urmărește
463 afișări
Imaginea articolului Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”

Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârşitul războiului”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat luni pentru ABC News, că Ucraina se apropie de sfârşitul războiului cu Rusia, adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi „speriat” de incursiunile ucrainene din regiunea Kursk, informează AFP.

Zelenski este prezent în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU şi urmează să prezinte un „plan de victorie” la Casa Albă în această săptămână.

Zelenski a subliniat că acţiunile decisive din partea Statelor Unite ar putea accelera sfârşitul războiului în 2024. „Avem o oportunitate reală de a întări cooperarea între Ucraina şi SUA”, a scris acesta pe Telegram, după o întâlnire cu o delegaţie bipartizană din Congresul american.

Zelenski a făcut apel la Washington şi la partenerii săi să continue sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care SUA şi aliaţii au furnizat ajutor financiar de proporţii şi au impus sancţiuni împotriva Moscovei.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre incursiunea din regiunea rusă Kursk, pe care o consideră un punct slab al lui Putin. „Este foarte speriat... pentru că oamenii lui au văzut că nu poate apăra tot teritoriul”, a mai spus Zelenski.

Planul său de victorie, care va fi detaliat la Washington, ar include o accelerare a aderării Ucrainei la NATO, în ciuda faptului că Moscova a declarat că nu va tolera acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici