Războiul din Ucraina, ziua 1094. Surse Reuters: Americanii şi ruşii s-au întâlnit în secret în Elveţia pentru a purta discuţii neoficiale despre războiul din Ucraina / Rubio: Întâlnirea dintre Trump şi Putin depinde de progresele în negocierile de pace / Zelenski: Întâlnirea cu emisarul american Kellogg redă speranţa

  • O posibilă întâlnire între Donald Trump şi Vladimir Putin depinde de progresul în negocierile de pace privind războiul din Ucraina.
  • Zelenski spus că întâlnirea cu Keith Kellogg a redat speranţa în parteneriatul cu SUA privind conflictul din Ucraina.
  • Donald Tusk a propus un plan în trei puncte pentru a sprijini Ucraina şi a întări securitatea europeană, incluzând folosirea activelor ruse îngheţate pentru finanţarea ajutoarelor destinate Kievului.
  • China pare să sprijine negocierile SUA-Rusia pentru pace în Ucraina, în timp ce aliaţii occidentali susţin Ucraina.
  • Hackerii ruşi vizează conturile Signal în cadrul unui efort de spionaj în creştere
  • Ministrul britanic de externe a declarat că nu vede nicio voinţă rusă pentru pace la reuniunea G20.
  • Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA afirmă că „nu există niciun apetit” pentru un nou proiect de lege privind ajutorul pentru Ucraina
Urmărește
3050 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 1094. Surse Reuters: Americanii şi ruşii s-au întâlnit în secret în Elveţia pentru a purta discuţii neoficiale despre războiul din Ucraina / Rubio: Întâlnirea dintre Trump şi Putin depinde de progresele în negocierile de pace / Zelenski: Întâlnirea cu emisarul american Kellogg redă speranţa

Sursa foto: X

Casa Albă spune că Ucraina va semna în curând acordul privind resursele minerale

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Mike Waltz, declară, vineri, că se aşteaptă ca Volodimir Zelenski să semneze în curând acordul cu SUA privind mineralele, ca parte a eforturilor de a pune capăt războiului.

Emisarul lui Trump pentru Ucraina spune că a purtat discuţii „ample şi pozitive” cu Zelenski

Emisarul american pentru Ucraina, Keith Kellogg, transmite, printr-o postare pe reţelele de socializare, că a purtat discuţii „ample şi pozitive” cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul întâlnirii de la Kiev.

„O zi lungă şi intensă alături de conducerea superioară a Ucrainei. Discuţii ample şi pozitive cu Zelenski, liderul curajos şi în dificultate al unei naţiuni aflate în război şi al echipei sale talentate de securitate naţională”, a scris emisarul.

Putin ar urma să declare victoria în războiul său împotriva Ucrainei în următoarele zile

Rusia doreşte să declare „victoria” în războiul său împotriva Ucrainei - şi chiar împotriva NATO - la cea de-a treia aniversare a începerii invaziei la scară largă a lui Vladimir Putin, susţin serviciile secrete ucrainene.

Propagandiştii ruşi au fost instruiţi să promoveze naraţiuni „victorioase” la data simbolică de 24 februarie pentru a incita la neîncredere în societatea ucraineană, a destabiliza ţara şi a discredita partenerii de la Kiev ca „duşmani ai păcii”, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene, cunoscute sub numele de HUR, relatează Politico.

63% dintre ucraineni îl aprobă pe Zelenski ca preşedinte, arată un sondaj

Aproximativ 63% dintre ucraineni aprobă acţiunile lui Volodymyr Zelensky în calitate de preşedinte, potrivit unui sondaj realizat de proiectul Identity and Borders in Flux: The case of Ukraine (IBIF) în parteneriat cu Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev (KIIS) şi publicat pe 19 februarie.
 
Sondajul a fost publicat la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a afirmat că Zelensky are o „rată de aprobare de 4%”, fără a furniza o sursă pentru a-şi susţine afirmaţia. La scurt timp după aceea, Trump l-a numit pe Zelensky un „dictator”.
 
Sondajul a fost realizat între noiembrie 2024 şi ianuarie 2025, cu participarea a 1 600 de respondenţi. Proiectul IBIF este finanţat în principal de Academia Britanică, cu finanţare suplimentară din partea ZOiS şi a Institutului pentru Studii Europene, Ruse şi Eurasiatice al Universităţii George Washington.

Rusia vrea să declare „victoria” asupra Ucrainei pe 24 februarie, susţin informaţiile ucrainene

Rusia îşi instruieşte propagandiştii să declare „victoria” în războiul „împotriva Ucrainei şi NATO” la 24 februarie, a treia aniversare a invaziei sale la scară largă, au susţinut serviciile de informaţii militare ucrainene (HUR) la 21 februarie.
 
După ce Rusia nu a reuşit să cucerească Ucraina în câteva zile în 2022 şi a suferit mai multe înfrângeri în 2022, Kremlinul a început să promoveze afirmaţia falsă că Rusia este în război cu NATO. Partenerii occidentali au furnizat arme Ucrainei încă de la începutul războiului total, dar nu au trimis niciodată trupe în Ucraina, temându-se de o escaladare.

Fostul şef al armatei britanice: Europa trebuie să asigure securitatea Ucrainei dacă SUA nu o vor face

Surse Reuters: Americanii şi ruşii s-au întâlnit în secret în Elveţia pentru a purta discuţii neoficiale despre războiul din Ucraina

Rubio: Întâlnirea dintre Trump şi Putin depinde de progresele în negocierile de pace

Doisprezece morţi şi şase răniţi în urma celor mai recente atacuri ruseşti asupra Ucrainei

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA afirmă că „nu există niciun apetit” pentru un nou proiect de lege privind ajutorul pentru Ucraina

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, a declarat într-un interviu acordat Newsmax pe 20 februarie că nu există niciun interes pentru o altă lege de asistenţă pentru Ucraina, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Washington şi Kiev.
 
Preşedintele american Donald Trump a încercat să medieze un acord de pace între Ucraina şi Rusia, folosind în acelaşi timp o retorică tot mai ostilă faţă de Kiev. După ce a acuzat Ucraina de declanşarea războiului, Trump l-a numit pe preşedintele Volodymyr Zelensky un „dictator fără alegeri”.
 
„Trebuie să punem capăt (războiului). Şi pot să vă spun că şi aliaţii noştri europeni înţeleg necesitatea. A durat prea mult”, a spus Johnson.

Statul Major: Rusia a pierdut 864.860 de soldaţi în Ucraina de la 24 februarie 2022

Rusia a pierdut 864 860 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei la 21 februarie. Acest număr include 1 280 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.
 
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 10 146 de tancuri, 23 462 de vehicule blindate de luptă, 38 104 vehicule şi rezervoare de combustibil, 23 462 de sisteme de artilerie, 1 295 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 1 080 de sisteme de apărare aeriană, 370 de avioane, 331 de elicoptere, 26 156 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Ministrul britanic de externe nu vede nicio voinţă rusă pentru pace la reuniunea G20

Ministrul de externe al Marii Britanii, David Lammy, a declarat că Kremlinul nu arată niciun interes în urmărirea păcii în Ucraina, în urma unui discurs al ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei sesiuni cu uşile închise a reuniunii miniştrilor de externe ai G20 de la Johannesburg din 20 februarie.
 
Vorbind cu reporterii după sesiune, Lammy a criticat remarcile lui Lavrov, afirmând că acestea nu indică nicio dorinţă de a negocia o soluţie, potrivit Associated Press. De asemenea, el a remarcat faptul că Lavrov a părăsit sala înainte ca Lammy să aibă ocazia să îşi ţină propriul discurs.
 
Reuniunea G20, care are loc în Africa de Sud, urmează recentelor discuţii bilaterale dintre SUA şi Rusia privind încheierea războiului din Ucraina - discuţii care au exclus atât Ucraina, cât şi aliaţii săi europeni.

Hackerii ruşi vizează conturile Signal în cadrul unui efort de spionaj în creştere

Grupul de informaţii despre ameninţări al Google (GTIG) a identificat o creştere a tentativelor de hacking susţinute de statul rus care vizează compromiterea conturilor de mesagerie Signal. Aceste atacuri vizează în principal persoane de interes pentru serviciile de informaţii ale Rusiei, inclusiv personal militar, oficiali guvernamentali, jurnalişti şi activişti.

Donald Tusk propune un plan pentru întărirea Ucrainei şi a securităţii europene

China, în acord cu Trump la summitul G20, privind situaţia din Ucraina

Zelenski: Întâlnirea cu emisarul american Kellogg redă speranţa

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că întâlnirea cu emisarul special al SUA pentru Ucraina şi Rusia, Keith Kellogg, a redat speranţa în efortul de a obţine o soluţie la conflictul cu Rusia. Întâlnirea a avut loc la Kiev, joi, în contextul eforturilor diplomatice ale administraţiei Trump.

„A fost o întâlnire care redă speranţa”, a afirmat Zelenski, subliniind necesitatea unor acorduri solide cu Statele Unite. Discuţiile s-au concentrat pe evoluţiile de pe linia frontului, situaţia prizonierilor de război ucraineni aflaţi în captivitatea rusă şi nevoia unor garanţii de securitate pe termen lung pentru Ucraina.

Întâlnirea are loc pe fondul tensiunilor crescute dintre Washington şi Kiev, după ce Ucraina nu a fost invitată la discuţiile dintre SUA şi Rusia desfăşurate, de marţi, în Arabia Saudită.

Preşedintele american Donald Trump a salutat discuţiile cu Rusia, dar a criticat dur conducerea ucraineană, numindu-l pe Zelenski „dictator” şi contestându-i popularitatea. În replică, Zelenski a cerut „mai multă onestitate” din partea echipei lui Trump.

Deşi întâlnirea cu Kellogg a fost percepută ca un semn pozitiv, Washingtonul a cerut ca după discuţii să nu aibă loc o conferinţă de presă comună, menţinând astfel o abordare precaută în relaţiile bilaterale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici