Zelenski: Lumea nu ar trebui să tacă în urma atacurilor ruseşti

  • Volodimir Zelenski spune că „lumea nu ar trebui să tacă" după ce Rusia a lansat un atac rar, în timpul zilei, asupra Ucrainei.
  • Cel puţin 20 de persoane au murit.
  • A fost nimerit şi un spital pentru copii din Kiev.
Urmărește
328 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Lumea nu ar trebui să tacă în urma atacurilor ruseşti

Zelenski: Lumea nu ar trebui să tacă în urma atacurilor ruseşti

Zelenski a declarat că spitalul Ohmatdyt a fost „unul dintre cele mai importante" din Ucraina şi din întreaga Europă.

„Rusia nu poate să nu ştie unde zboară rachetele sale şi trebuie să răspundă pe deplin pentru toate crimele sale: împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanităţii în general", a declarat preşedintele ucrainean într-o postare pe Telegram.

„Este foarte important ca lumea să nu tacă acum şi ca toată lumea să vadă ce este Rusia şi ce face".

Autorităţile oraşului Kiev au declarat că 7 persoane au fost ucise şi cel puţin 25 au fost rănite în atacul asupra capitalei, anunţă Reuters.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a afirmat că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022, principalul spital pentru copii din oraş fiind avariat. Părinţi cu copii în braţe au ieşit în stradă, ameţiţi şi plângând.

În Kryviy Rih, oraşul natal al lui Zelenski, 10 persoane au fost ucise şi 31 au fost rănite, a declarat primarul Oleksandr Vilkul.

Alte trei persoane au murit în Pokrovsk, în estul Ucrainei, unde rachetele au lovit o instalaţie industrială.

Atacul major asupra Ucrainei a avut loc în timp ce premierul ungar Viktor Orban s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping pentru a discuta despre un potenţial acord de pace în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici