Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul de apărare Patriot: Un pas major împotriva agresiunii ruse

  • România oferă Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot, întărind capacitatea de protecţie împotriva atacurilor ruseşti.
  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski îi mulţumeşte preşedintelui Iohannis şi României pentru sprijinul crucial acordat Ucrainei.
  • Zelenski subliniază că acest sprijin contribuie la securitatea Ucrainei şi a regiunii, prevenind agresiunea rusă asupra altor state europene.
1889 afișări
Imaginea articolului Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul de apărare Patriot: Un pas major împotriva agresiunii ruse

Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul de apărare Patriot: Un pas major împotriva agresiunii ruse

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de România şi preşedintele Klaus Iohannis pentru decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Zelenski a subliniat importanţa acestui sprijin în consolidarea scutului aerian al Ucrainei şi protejarea populaţiei şi infrastructurii critice de atacurile aeriene ruseşti.
 
„Această contribuţie crucială va întări apărarea noastră aeriană şi ne va ajuta să protejăm mai bine oamenii şi infrastructura critică de teroarea aeriană rusă”, a declarat Zelenski pe platforma sa de socializare. El a subliniat liderul puternic şi sprijinul principial al României pentru Ucraina, subliniind că acest ajutor nu numai că întăreşte securitatea Ucrainei, dar şi a regiunii şi a Europei în ansamblu.
 
În postarea sa pe X, Zelenski a subliniat că stoparea terorii ruse în prezent previne eventualele agresiuni împotriva Moldovei, României, ţărilor baltice şi a tuturor vecinilor. De aemenea, el a menţionat necesitatea ca Ucraina să dispună de instrumentele necesare pentru a înfrunta agresiunea rusă în prezent, astfel încât niciun alt stat să nu fie obligat să facă faţă acţiunilor agresive ale Rusiei la o scară mai mare în viitor.
 
„Este esenţial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu fie nevoit să înfrunte acţiunile agresive ale Rusiei pe o scară mai mare în viitor,” a conchis Zelenski, accentuând importanţa solidarităţii regionale împotriva agresiunii ruse.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici