Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croaţia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în Croaţia miercuri pentru a participa la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” şi pentru a se întâlni cu premierul croat, Andrej Plenković, scrie The Kyiv Independent.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croaţia

Zelenski participă la summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est” din Croaţia

Evenimentul reuneşte lideri şi miniştri de externe din mai multe ţări din regiune, inclusiv Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, România, Slovenia şi Turcia.

În cadrul summitului, participanţii vor discuta despre pace, aderarea Ucrainei la NATO şi Uniunea Europeană, precum şi despre reconstrucţia ţării afectate de război.

Acesta este cel de-al treilea summit de acest fel, iar în cadrul întâlnirii anterioare, din începutul anului 2024, liderii au semnat o declaraţie comună de susţinere a Ucrainei şi de condamnare a agresiunii ruseşti.

Zelenski a anunţat că discuţiile cu premierul croat vor include teme precum cooperarea în domeniul apărării şi reabilitarea soldaţilor ucraineni răniţi pe front.

„Vom discuta cu prim-ministrul Plenković despre continuarea cooperării în domeniul apărării, reabilitarea soldaţilor noştri răniţi şi reconstrucţia Ucrainei”, a precizat Zelenski pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici