Zelenski rămâne vertical: Sunt pentru diplomaţie, dar nu în detrimentul a 30% din teritoriile noastre

Preşedintele Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina nu este dispusă să renunţe la teritorii, oameni sau valori în schimbul păcii.

Urmărește
1976 afișări
Imaginea articolului Zelenski rămâne vertical: Sunt pentru diplomaţie, dar nu în detrimentul a 30% din teritoriile noastre

Zelenski rămâne vertical: Sunt pentru diplomaţie, dar nu în detrimentul a 30% din teritoriile noastre

Într-un interviu acordat agenţiilor de presă din India, liderul de la Kiev a afirmat faptul că în discuţiile avute cu premierul Indian Narendra Modi a fost abordat şi subiectul condiţiilor de pace.

„Nu suntem pregătiţi să includem teritoriile noastre ca una dintre opţiunile pentru propuneri (de pace – n.r). Nu schimbăm oameni sau teritorii pentru propuneri şi nici nu ne schimbăm valorile, libertatea sau democraţia. Acesta nu este un lucru pe care suntem dispuşi să îl sacrificăm. Putem discuta despre alte aspecte şi să analizăm unele opţiuni...”, a declarat Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

Liderul ucrainean a criticat faptul că reprezentanţii diferitelor ţări – care vorbesc despre pacea în Ucraina – oferă doar „declaraţii politice”, fără ca ei să aibă vreun plan.

„Când spuneţi «diplomaţie» - sunt de acord cu ea, dar aş vrea să văd paşi concreţi, şi nu trebuie să fie în detrimentul a 30% din statul nostru sau în detrimentul populaţiei noastre. Dacă există un astfel de plan, suntem cu toţii pentru el”, a adăugat Zelenski.

De la debutul războiului Rusiei în Ucraina, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins cerinţele pretinse de Kremlin pentru ca ostilităţile armatei ruse să ia sfârşit. Vladimir Putin cere, printre altele, retragerea trupelor ucrainene de pe teritoriile revendicate şi anexate ilegal de Moscova şi renunţarea oficială la ideea Ucrainei de a adera la NATO.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici