Zelenski răspunde atacurilor ruseşti

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răspuns la tirul de atacuri ruseşti de luni dimineaţă asupra Ucrainei.
  • El afirmă că au fost folosite peste 100 de rachete şi aproximativ 100 de drone şi a făcut apel la aliaţii occidentali să furnizeze resurse de apărare aeriană.
Urmărește
9873 afișări
Imaginea articolului Zelenski răspunde atacurilor ruseşti

Imagine cu caracter ilustrativ

Anterior, acesta le ceruse aliaţilor să permită utilizarea armelor lor cu rază lungă de acţiune asupra ţintelor din interiorul Rusiei, relatează Sky News.

Ministrul ucrainean de externe doreşte, de asemenea, ca aliaţii ţării sale să ajute la doborârea dronelor şi rachetelor ruseşti care se apropie de spaţiul lor aerian.

Moscova a vizat 15 regiuni din Ucraina, luni dimineaţă, inclusiv Kievul, unde oamenii s-au refugiat în staţiile de metrou subterane după ce s-au auzit explozii.

Zelenski a declarat pe Telegram că au existat „multe pagube în sectorul energetic”.

Kremlinul, între timp, afirmă că atacurile au vizat infrastructura energetică vitală pentru efortul de război al Ucrainei. De asemenea, a declarat că orice perspectivă de discuţii privind încetarea focului cu Kievul „şi-a pierdut relevanţa” şi a avertizat cu privire la un răspuns suplimentar la incursiunea în Kursk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici