Zelenski se plânge că Occidentul nu vorbeşte despre doborârea rachetelor şi dronelor ruseşti, după ce mai multe drone au căzut pe teritoriul NATO, inclusiv în România

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că doreşte ca aliaţii occidentali să înceapă să doboare rachetele şi dronele ruseşti deasupra vestului Ucrainei.

Urmărește
2061 afișări
Imaginea articolului Zelenski se plânge că Occidentul nu vorbeşte despre doborârea rachetelor şi dronelor ruseşti, după ce mai multe drone au căzut pe teritoriul NATO, inclusiv în România

„Dacă aliaţii doboară împreună rachete pe cerul din Orientul Mijlociu, de ce nu există încă o decizie de a doborî drone şi rachete deasupra Ucrainei? Chiar şi atunci când aceste drone zboară spre UE”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe la Kiev, potrivit Politico.

„Când ridicăm această problemă în timpul negocierilor, partenerii nici măcar nu spun că lucrează la ea, aşa cum spun despre orice altceva ... ei doar schimbă subiectul. Le este frică chiar să ne spună că «lucrează la acest subiect». Şi până acum, doar Belarus a fost văzut doborând drone ruseşti”, a adăugat Zelenski.

Ucraina a afirmat la începutul acestui an că există un dublu standard, când Kievul a văzut o coaliţie de ţări occidentale ajutând Israelul să respingă un atac iranian masiv cu rachete şi drone.

Ucraina este supusă aproape zilnic unor atacuri cu rachete şi drone ruseşti, unele dintre acestea vizând depozite de gaze sau de cereale din apropierea frontierei UE, în timp ce unele drone rătăcite au zburat chiar şi pe teritoriul României, Poloniei şi al Letoniei.

Însă liderii occidentali consideră că doborârea rachetelor deasupra Ucrainei reprezintă intrarea lor mai explicită în război şi posibila escaladare a conflictului cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. 

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat pe 24 august că ţările NATO continuă să discute despre protejarea cerului ucrainean de atacurile ruseşti. Dar cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a respins acest lucru şi, până în prezent, SUA au fost de acord cu Berlinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici