Zelenski se va întâlni astăzi, la Frankfurt, cu Scholz. Ce vrea să ceară şeful Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni astăzi la Frankfurt cu cancelarul german Olaf Scholz.

Urmărește
714 afișări
Imaginea articolului Zelenski se va întâlni astăzi, la Frankfurt, cu Scholz. Ce vrea să ceară şeful Ucrainei

Zelenski se va întâlni astăzi, la Frankfurt, cu Scholz. Ce vrea să ceară şeful Ucrainei

Liderul ucrainean este de aşteptat să participe la o întâlnire a Grupului de Contact la baza aeriană Ramstein, la aproximativ 100 de kilometri de Frankfurt.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a confirmat că Scholz şi Zelenski vor avea o conversaţie unu-la-unu, la începutul după-amiezii, la Frankfurt.

Potrivit celor de la Spiegel, Zelenski intenţionează să ceară noi provizii de arme, inclusiv rachete cu rază lungă de acţiune şi sisteme antiaeriene, în cadrul întâlnirii reprezentanţilor a aproximativ 50 de ţări care susţin Ucraina, convocată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Va fi cea de-a 24-a întâlnire a grupului, care a fost format la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022. Guvernul german nu a confirmat participarea lui Zelenski la discuţii.

Regatul Unit: 650 de rachete pentru Kiev, livrarea - până la sfârşitul anului

Marea Britanie va furniza Ucrainei 650 de rachete uşoare Martlet multifuncţionale pentru a-şi consolida apărarea antiaeriană. Potrivit Ministerului Britanic al Apărării, valoarea contractului este de 162 de milioane de lire sterline (aproximativ 192 de milioane de euro).

Ministrul britanic al Apărării, John Healy, va anunţa pachetul de arme astăzi, la o întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei la baza Forţelor Aeriene ale SUA din Ramstein, Germania.

Livrările primului lot de rachete LMM sunt de aşteptat să înceapă până la sfârşitul acestui an. Furnizarea de rachete este finanţată din pachetul de 3 miliarde de lire sterline al Regatului Unit pentru Ucraina, precum şi din contribuţiile Norvegiei prin Fondul Internaţional pentru Ucraina (IFU), scrie UNIAN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici