Zelenski: Trupele ucrainene ar putea înlocui contingentele americane în Europa, după război

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre un plan ambiţios post-război ce vizează implicarea directă a forţelor ucrainene în securitatea europeană, scrie Ukrinform.

Urmărește
1471 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Trupele ucrainene ar putea înlocui contingentele americane în Europa, după război

Zelenski: Trupele ucrainene ar putea înlocui contingentele americane în Europa, după război

Conform acestui plan, anumite contingente ale Forţelor Armate ale SUA staţionate în Europa ar putea fi înlocuite cu unităţi militare ucrainene, dacă partenerii occidentali sunt de acord.

„După război, Ucraina va avea unul dintre cele mai experimentate şi mari contingente militare. Aceşti soldaţi, cu experienţă reală în războiul modern şi utilizarea armamentului occidental, pot contribui la consolidarea apărării NATO şi a securităţii Europei”, a declarat Zelenski.

Propunerea face parte din al cincilea punct al Planului de Victorie al Ucrainei, care vizează perioada postconflict şi garantează că Rusia nu va mai putea continua războiul. Preşedintele a subliniat că experienţa dobândită de forţele ucrainene în cooperarea cu trupele NATO reprezintă un atu semnificativ pentru securitatea europeană.

Iniţiativa ar putea redefini rolul Ucrainei în cadrul securităţii internaţionale, poziţionând-o pe post de pilon esenţial în Europa post-război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici