- Home
- Externe
- ISLAMABAD, (08.05.2015, 15:26)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ZI DE DOLIU în Pakistan, după prăbuşirea unui elicopter în care se aflau diplomaţi străini
Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a decretat o zi de doliu în urma prăbuşirii unui elicopter militar, vineri, în nordul Pakistanului, în care au murit şapte persoane, inclusiv ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor.
Urmărește
463 afișări
ZI DE DOLIU în Pakistan, după prăbuşirea unui elicopter în care se aflau diplomaţi străini
Premierul pakistanez a decretat o zi de doliu şi a ordonat să fie trimise avioane şi elicoptere pentru a transporta victimele, relatează Radio Pakistan în pagina electronică.
Nawaz Sharif şi-a exprimat regretul pentru prăbuşirea elicopterului militar vineri, în Naltar, în regiunea Gilgit. El le-a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate.
Premierul era în drum spre Gilgit, dar şi-a anulat vizita în urma tragediei aviatice.
La rândul său, preşedintele pakistanez Mamnoon Hussain şi-a exprimat regretul pentru prăbuşirea elicopterului. El s-a rugat pentru persoanele decedate şi le-a transmis condoleanţe familiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Citeşte şi:
Un elicopter A FOST DOBORÂT de talibani în Pakistan. Şase oameni, între care doi ambasadori, au murit. La bord se afla şi ambasadorul român
Preşedintele le-a cerut autorităţilor pakistaneze să ofere cele mai bune îngrijiri medicale persoanelor rănite.
Elicopterul Mi-17 prăbuşit vineri făcea parte dintr-un grup de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului, unde urmau să se întâlnească cu premierul pakistanez Nawaz Sharif. Celelalte două elicoptere au aterizat în siguranţă.
Un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborârea elicopterului în nordul Pakistanului. "Elicopterul a fost doborât de o rachetă antiaeriană", a afirmat el. Într-un email transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat că atacul viza doborârea altui elicopter, în care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.
Însă purtătorul de cuvânt al armatei, Asim Bajwa, a afirmat că prăbuşirea aeronavei a fost cauzată de o "defecţiune tehnică", în cursul aterizării. Zona în care s-a produs tragedia nu este un bastion al talibanilor.
Anterior, surse din domeniul securităţii au declarat pentru postul Geo TV că din primele investigaţii reiese că prăbuşirea a fost cauzată de o defecţiune la rotorul din coada elicopterului.
Elicopterul s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment, au precizat oficiali citaţi de Wall Street Journal în ediţia electronică.
Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini. Printre diplomaţii de la bordul elicopterului prăbuşit se afla şi ambasadorul român în Pakistan, Emilian Ion.
În urma prăbuşirii elicopterului au murit şapte persoane, inclusiv ambasadorii Norvegiei, Leif H. Larsen, şi Filipinelor, Domingo D. Lucenario Jr.
Doi piloţi, un membru al echipajului şi soţiile ambasadorilor indonezian şi malaysian au murit de asemenea în urma prăbuşirii elicopterului, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez, Andrzej Ananiczolish, şi olandez, Marcel de Vink, a adăugat el.
Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau în regiunea disputată Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.
Potrivit unei liste a pasagerilor obţinută de AFP, la bordul elicopterului ar fi trebuit să se afle ambasadorii Indoneziei, Libanului, Malaysiei, Olandei, României, Norvegiei, Africii de Sud, Filipinelor şi Poloniei.
"A fost o călătorie diplomatică cu membri ai 37 de ţări", a declarat sub protecţia anonimatului un pasager al unuia dintre cele trei elicoptere, care a adăugat că şcoala a luat foc în urma impactului.
Pasagerul a adăugat că din convoi ar fi trebuit să facă parte patru elicoptere, dar numărul lor a fost redus la trei.
Ministerul român de Externe a informat că la bordul elicopterului se afla şi ambasadorul României în Pakistan, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.
"Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan", precizează MAE.
Ministerul de Externe informează că a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.
"La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obţinerea de informaţii suplimentare despre acest accident", menţionează sursa citată.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace