Zimbabwe va sacrifica 200 de elefanţi pentru a hrăni populaţia afectată de secetă

Autorităţile din Zimbabwe plănuiesc sacrificarea a 200 de elefanţi pentru a sprijini comunităţile afectate de cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii.

Urmărește
1027 afișări
Imaginea articolului Zimbabwe va sacrifica 200 de elefanţi pentru a hrăni populaţia afectată de secetă

Zimbabwe intenţionează să sacrifice aproximativ 200 de elefanţi pentru a hrăni comunităţile care se confruntă cu o criză alimentară acută, cauzată de o secetă severă indusă de fenomenul El Niño, au anunţat marţi autorităţile din ţară, scrie Reuters.

Tinashe Farawo, purtător de cuvânt al Zimbabwe Parks and Wildlife Authority (Zimparks), a declarat pentru Reuters că sacrificarea va avea loc în mai multe districte, inclusiv Hwange, Mbire, Tsholotsho şi Chiredzi.

Seceta a distrus culturile din sudul Africii, afectând aproximativ 68 de milioane de persoane.

Farawo a spus că această măsură va contribui şi la decongestionarea parcurilor naţionale, care pot susţine doar 55.000 de elefanţi, în timp ce populaţia actuală este de peste 84.000.

Decizia vine după ce Namibia a sacrificat luna trecută 83 de elefanţi din motive similare.

În acelaşi timp, Zimbabwe vrea să reînceapă comerţul cu fildeş şi elefanţi vii, având stocuri de fildeş evaluate la 600.000 de dolari, pe care nu le poate comercializa din cauza reglementărilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici