Ziua alegerilor legislative anticipate din R. Moldova va fi declarată zi liberă

Ziua de miercuri, 29 iulie, când vor avea loc alegerile legislative anticipate în Republica Moldova, va fi declarată zi liberă în această ţară, a declarat marţi deputatul comunist Vladimir Ţurcan, relatează cotidianul Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Ziua alegerilor legislative anticipate din R. Moldova va fi declarată zi liberă

Ziua alegerilor legislative anticipate din R. Moldova va fi declarată zi liberă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţurcan a declarat pentru cotidianul moldovean că Guvernul urmează să aprobe o hotărâre prin care ziua alegerilor anticipate urmează să fie declarată zi liberă.

Potrivit Decretului prezidenţial semnat luni de preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, noul scrutin a fost stabilit pentru miercuri, 29 iulie. Astfel, pentru prima dată în această ţară alegerile se vor desfăşura într-o zi lucrătoare, deoarece până în prezent scrutinele aveau loc doar în ziua de duminică.

Această decizie nu contravine legislaţiei în vigoare, deoarece Codul Electoral prevede în art.1 că alegerile pot fi organizate "duminică sau în oricare altă zi indicată în actul de stabilire a alegerilor, pe întreg teritoriul ţării".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici