- Home
- Facem România Bine
- (11.03.2021, 08:00)
Cum ne eficientizăm munca în pandemie. Programul MM Express pentru angajaţi: fişa de aptitudini disponibilă în 24 de ore direct în aplicaţie
- În România sunt peste 5 milioane de salariaţi.
- Unul din cinci angajaţi şi-a mutat activitatea în regim de telemuncă în 2020, pentru a fi mai protejat şi a ţine pasul cu ritmul de dezvoltare al companiei în context pandemic.
- Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor corporate, MedLife lansează un nou produs ce are ca obiectiv eficientizarea proceselor de lucru.
- Noul produs este unul online şi face parte din strategia de digitalizare şi tehnologizare a serviciilor demarată de MedLife inclusiv la nivelul diviziei corporate.
518 afişări
Programul MM Express pentru angajaţi: fişa de aptitudini disponibilă în 24 de ore direct în aplicaţie, lansată pentru eficientizarea muncii
În condiţiile în care cazurile de COVID au intrat iar pe o pantă ascendentă, angajaţii îşi iau măsuri de precauţie şi prevenţie.
Astfel, 20% din numărul total de angajaţi din România şi-au mutat activitatea în regim de telemuncă, obiectivul angajatorilor fiind de a-i proteja pe angajaţi de infectarea cu SARS-CoV-2 şi de a nu favoriza răspândirea virusului. Adoptând această schimbare, companiile şi-au dorit să limiteze pe cât posibil orice expunere între colegi şi să nu-i supună niciunui fel de risc pe noii angajaţi.
Angajarea şi integrarea unui coleg nou, mai ales într-un context pandemic, are propriile provocări. Dincolo de dorinţa de a avea un proces de angajare cât mai în siguranţă, de la interviul de recrutare, care a ajuns să se desfăşoare tot online, la fişa de aptitidini pentru Medicina muncii, se adaugă şi presiunea timpului limitat pentru integrarea noilor colegi.
Ce prespune MM Express
MedLife mai face un pas în zona de digitalizare şi lansează un nou serviciu pentru companii – MM Express, ce presupune emiterea în regim online a fişei de aptitudini de medicina muncii pentru noii angajaţi, în maxim de 24 de ore.
„Practic, companiile care au în derulare un proces de recrutare şi integrare pentru un nou coleg, vor putea beneficia în maxim 24 de ore de fişa de aptitudini din partea noastră ca operator medical. Viitorul angajat este programat, trece prin fluxul operaţional medical şi în decurs de 24 de ore de la inţierea procesului, angajatorul primeşte online fişa noului angajat prin platforma pentru clienti. Suntem si am fost permanent aproape de partenerii şi clienţii noştri, receptivi la nevoile şi cerinţele lor şi încercăm, zi de zi, să le venim în întâmpinare cu soluţii, strategii, planuri de acţiune şi servicii de bună calitate”, a declarat Mirela Dogaru, Corporate Manager MedLife Group.
Specialiştii în Medicina muncii pot diagnostica, gestiona şi ajuta la prevenirea unei boli care a fost cauzată sau exacerbată de factorii de la locul de muncă. De asemenea, aceştia evaluează riscurile de sănătate la locul de muncă şi lucrează direct cu angajaţii.
Medicul de medicina muncii are rolul de a determina aptitudinile fizice şi emoţionale ale unui angajat, oferă consiliere angajatorului în vederea prevenirii unei afecţiuni şi identifică riscurile pentru reducerea accidentelor şi bolilor produse la locul de muncă.
Care sunt avantajele unui abonament medical
Prevenţia înseamnă o serie de obiceiuri prin care pacientul are grijă de sănătatea lui şi a celor dragi. Pe lângă adoptarea unui stil de viaţă sănătos, medicii recomandă consultaţii de specialitate periodic, screening-uri şi analize de laborator, în funcţie de istoricul medical.
În România, principala cauză a deceselor o reprezintă bolile cardiovasculare, reprezentând 50% din decesele totale în 2018, dublu faţă de ţările vest-europene mai dezvoltate, în timp ce afecţiunile respiratorii au reprezentat 38% din cazurile de îmbolnăvire.
Din totalul deceselor înregistrate în ţara noastră în anul 2018, aprox. 45% ar fi putut fi evitate: 21% au fost decese care ar fi putut fi evitate prin acordarea îngrijirilor eficace şi la timp (boala cardiacă ischemică, bolile cerebro-vasculare şi boala hipertensivă), 25% au fost decese prevenibile, care ar fi putut fi evitate prin intervenţii de sănătate publică şi prevenţie (boala cardiacă ischemică, decesele cauzate de consumul de alcool, decesele cauzate de tumori maligne ale traheei, bronhiilor şi pulmonului şi accidentele).
Prin deţinerea şi utilizarea unui abonament medical, multe multe dintre îmbolnăviri ar putea fi evitate printr-o prevenţie mai eficientă şi printr-un acces crescut la tratament sau un tratament mai bun.
Prevenţia, mai simplă decât tratarea
Abonamentele medicale oferite în sistemul privat facilitează accesul la screening-uri şi investigaţii medicale, ceea ce poate încuraja reorientarea graduală a pacienţilor către medicina preventivă. MedLife vine în întâmpinarea pacientului cu multe tipuri de screening şi teste care pot depista o boală înainte ca aceasta să facă ravagii în organism, cu programe dedicate de screening pentru comorbidităţi şi programe de screening post COVID-19.
Pacientul poate avea acces rapid la programări şi rezultate analize, având disponibile rezultatele în 24 de ore, pentru 70% din analizele medicale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.