Ion Cristoiu: Candidatura lui Iohannis a creat panică în organizaţiile PNL. Din nenorocire, nimeresc si alţii pe listă cu el. Liberalii vor să abată atenţia de la legea lor cu dedicaţie

  • Ion Cristoiu: Am înţeles că această afirmaţie absurdă că ei nu au ştiut, ei, conducerea, şi că dl. Fenechiu a făcut de capul lui e menită să depărteze posibile efecte ale legii. (…) în momentul în care a început dezbaterea că face o lege pentru un om a început nebunia.
  • Ion Cristoiu: Liberalii au fost luaţi pe nepregătite pentru că el nu catadicseşte să stea de vorbă nici cu conducerea liberală, pentru că e prea sus. Şi atunci i-a zis unei consiliere care a sunat la PNL. Şi le-a zis atât: .
  • Ion Cristoiu: Marea problemă este (…) că pe buletin, la Senat la Bucureşti scrie PNL şi urmează o listă de candidaţi (…) Primul pe lista asta este Iohannis. Cea mai bună formă de a-i da una peste bot, iertaţi-mi expresia, este să nu votezi lista. S-a mai întâmplat ceva. În toate organizaţiile este panică. Dacă e primul pe listă, te omoară
Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Candidatura lui Iohannis a creat panică în organizaţiile PNL. Din nenorocire, nimeresc si alţii pe listă cu el. Liberalii vor să abată atenţia de la legea lor cu dedicaţie

Ion Cristoiu: Candidatura lui Iohannis a creat panică în organizaţiile PNL. Din nenorocire, nimeresc si alţii pe listă cu el. Liberalii vor să abată atenţia de la legea lor cu dedicaţie

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că zbaterile liderilor PNL de a arăta că nu au ştiut de proiectul de lege care-i dă posibilitatea preşedintelui Iohannis să candideze la Senat au menirea nu de a găsi un ţap ispăşitor, ci de a abate atenţia de la efectele negative ale acestei iniţiative asupra imaginii partidului.

“Nu, am înţeles că această afirmaţie absurdă că ei nu au ştiut, ei, conducerea, şi că dl. Fenechiu a făcut de capul lui e menită să depărteze posibile efecte ale legii. (…) în momentul în care a început dezbaterea că face o lege pentru un om a început nebunia. Pentru că fiecare moment de pe parcursul legii (…) în primul rând era lege pentru un singur om, după aia urma să se dezbată în Senat, Simion se ducea şi se lega cu lanţuri, Lasconi îl aştepta la ieşire, împreună cu Şoşoacă. Şi în felul acesta, durând dezbaterea se adâncea foarte mult dezastrul pentru PNL şi a venit dl. Ciolacu şi i-a salvat că a zis că PSD nu votează”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că liberalii au greşit când au anunţat proiectul de lege prin care facilitau candidatura lui Klaus Iohannis pe listele PNL de la Senat, fiind nevoie de o pregătire a electoratului pentru acest moment.

“Este clar că liberalii nu au avut nicio discuţie anterior pentru că ar fi pregătit o regie mai bună (…) candidatura lui Iliescu a părut ca o mare binefacere pentru PDSR. Nu era normal să facă aşa şi peneliştii? Adică să iasă Rareş Bogdan înainte să spună: <domne, avem o comoară, Iohannis, care rămâne un minereu neexploatat şi noi am fi onoraţi ca domnia sa să fie pe listele noastre>. A ieşit Fenechiu horonc-tronc şi a zis:< bă noi ne-am gândit să facem un proiect de lege prin care Iohannis să poată candida>. Şi atunci a apărut aşa, ca dracu”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că liberalii au fost luaţi pe nepregătite de dorinţa lui Iohannis de a candida, şeful statului neavând o discuţie faţă în faţă cu liderii PNL, ci şi-a transmis doleanţa prin intermediul unei consiliere.

“Vă reamintesc că Iohannis nu a spus că vrea să candideze. Ştiţi de undeva? Deci el poate să spună: <bă voi aţi înnebunit?> Poate să spună, dar din sursele mele, de aia liberalii au fost luaţi pe nepregătite pentru că el nu catadicseşte să stea de vorbă nici cu conducerea liberală, pentru că e prea sus. Şi atunci i-a zis unei consiliere care a sunat la PNL. Şi le-a zis atât: <bă, eu vreau să candidez>. Punct. Şi săracii au zis: <Aoleu, ce ne facem?>”, a explicat publicistul

Ion Cristoiu crede că Iohannis va candida la Senat, afirmând însă că această candidatură a creat panică în organizaţiile PNL şi în rândul celor care s-ar afla pe aceeaşi listă cu şeful statului.

“Probabil că BEC se va pronunţa. Dar chiar dacă nu se pronunţă. Îl vedeţi pe BEC respingând candidatura lui? Da, dar tărăboiul e mai mic. Nu înţeleg de ce nu s-a înscris direct. (…) Da (va candida) (…) Legea îi dădea o anumită siguranţă că va candida. Marea problemă este (…) că pe buletin, la Senat la Bucureşti scrie PNL şi urmează o listă de candidaţi (…) Primul pe lista asta este Iohannis. Cea mai bună formă de a-i da una peste bot, iertaţi-mi expresia, este să nu votezi lista. S-a mai întâmplat ceva. În toate organizaţiile este panică. Dacă e primul pe listă, te omoară (…) Din nenorocire, nimeresc si alţii pe lista aia (…)”, a mai spus publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici