Ion Cristoiu: Există un mare interes al lui Nicolae Ciucă şi al PNL ca Elena Lasconi să poată fi numită candidata USR şi a PNL la Preşedinţie

  • Ion Cristoiu: Dacă aţi observat, Elena Lasconi, ea, nu partidul, rămânând preşedinta USR este un fel de George Simoin cu fustă. Şi-a pus crucea în decolteu, dar are cruci, Doamne ajută, sunt româncă. Aţi auzit până acum vreun userist zicând aşa ceva?
  • Ion Cristoiu: Dacă Elena Lasconi este candidata întregii drepte, spuneţi-mi şi mie ce are de pierdut Nicolae Ciucă? Nicolae Ciucă rămâne preşedintele PNL? Rămâne. Are şanse să fie numit premier? Are, dacă PNL face un scor bun.
  • Ion Cristoiu: Mi-e limpede că explicaţia acestei deplasări a lui Lasconi în raport cu partidul arată că ea nu e o useristă, ea e o penelistă. E atât de greu să o pui candidata Dreptei unite?
1672 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Există un mare interes al lui Nicolae Ciucă şi al PNL ca Elena Lasconi să poată fi numită candidata USR şi a PNL la Preşedinţie

Ion Cristoiu: Există un mare interes al lui Nicolae Ciucă şi al PNL ca Elena Lasconi să poată fi numită candidata USR şi a PNL la Preşedinţie

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că alegerile prezidenţiale vor avea loc în noiembrie, Nicolae Ciucă şi Marcel nu vor să candideze, iar un scenariu care se conturează este susţinerea Elenei Lasconi la Preşedinţie din partea USR şi PNL, coalizate în Dreapta unită.

“E clar că pun alegerile în noiembrie. Batem în cuie. Până în noiembrie, cred că există un mare interes al PNL şi al lui Nicolae Ciucă să facă în aşa fel încât, până se stabilesc candidaţii lor la Preşedinţie, Elena Lasconi să poată fi numită candidată din partea USR şi a PNL. E o întreagă maşinărie care lucrează (...) Încep să cred că s-a lucrat la varianta Elena Lasconi încă de atunci când a fost acea diversiune, cu fiica ei”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

În opinia sa, Elena Lasconi are un comportament mai apropiat de electoratul PNL decât al USR, prin afişarea şi invocarea credinţei sau declarându-se româncă.

“Avem un USR care a guvernat cu PNL, dar la un moment dat s-au despărţit. Dacă aţi observat, Elena Lasconi, ea, nu partidul, rămânând preşedinta USR este un fel de George Simoin cu fustă. Şi-a pus crucea în decolteu, dar are cruci, Doamne ajută, sunt româncă. Aţi auzit până acum vreun userist zicând aşa ceva? Ea, ca persoană fizică, dar rămânând preşedintă USR, se apropie tot mai mult de o penelistă”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu spune că liderul PNL, Nicolae Ciucă nu vrea să candideze la Preşedinţie, iar prin susţinerea Elenei Lasconi din partea Dreptei unite nu ar avea nimic de pierdut.

“La ora actuală, tot ce se întâmplă în România, arată că nici Marcel Ciolacu, nici Nicolae Ciucă nu vor să candideze (...) Hai să facem următorul scenariu. La alegeri va fi un candidat al stângii, care poate fi Ciolacu sau Geoană, şi un candidat al dreptei. Prin dreapta înţelegem PNL, dar înţelegem şi noul USR. Care s-a apropiat prin cruci, prin Doamne ajută, prin drapel de PNL. În aceste condiţii, dacă Elena Lasconi este candidata întregii drepte, spuneţi-mi şi mie ce are de pierdut Nicolae Ciucă? Nicolae Ciucă rămâne preşedintele PNL? Rămâne. Are şanse să fie numit premier? Are, dacă PNL face un scor bun (...) Mi-e limpede că explicaţia acestei deplasări a lui Lasconi în raport cu partidul... Ea nu e o useristă, ea e o penelistă. E atât de greu să o pui candidata Dreptei unite?”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează însă că Elena Lasconi trebuie să treacă testul confruntărilor şi al dezvăluirilor dacă va candida la Preşedinţie şi să renunţe la iluzia că va fi tratată de presă cu mănuşi.

“Noi asistăm la ora actuală la spectacole mediatice. Gândiţi-vă că până în noiembrie... Ea nu a intrat încă în maşinăria mogulizată. Elena Lasconi nu a trecut prin nicio confruntare. Ea este inocentă din punct de vedere al imaginii (...) dacă eşti ca Geoană, trecut prin atâtea, ce să mai spui de Geoană? Că a plagiat? (...) Nu are niciun efect (...)  El e deja bătătorit. A spune că a plagiat... Problema în cazul ei este singurul politician netrecut prin maşinăria de dezvăluiri. Ce face ea acum e că se bazează pe două iluzii. Iluzia că televiziunile mogulizate vor fi la fel de amabile cu ea când va veni momentul de interes (...) şi doi când vor începe dezvăluirile. Tot ce se va dezvălui despre ea o lovesc în plin. Dacă ar avea consilieri, ar trebui într-o lună să iasă totul”, a susţinut publicistul.

„Ciolacu a făcut consultări ca să nu iasă boţit”

Cât despre coaliţia PNL-PSD, Ion Cristoiu spune că nu se va rupe, în ciuda războiul declaraţiilor dintre liderii celor două partide pe tema stabilirii datei alegerilor prezidenţiale.

“Ce rost ar avea ca ei să se rupă? Dacă aţi observat ei nu trec de nişte linii roşii. Cel mai bun exemplu este Marcel Ciolacu. A anunţat că vrea alegeri prezidenţiale în septembrie şi ca să poată să le pună în noiembrie, să nu iasă boţit, a făcut aceste consultări. A fost şi un exerciţiu de democraţie: uite, mă, nu am hotărât eu, celelalte partide au vrut în noiembrie”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că Marcel Ciolacu nu are niciun interes ca alegerile prezidenţiale să aibă loc în septembrie deoarece astfel i s-ar scurta mandatul de premier şi nu ar avea nicio garanţie că va fi menţinut în funcţie după alegerea noului preşedinte.

„În momentul în care Marcel Ciolacu a anunţat alegeri în septembrie, bănuiesc că puţini s-au întrebat ce l-a apucat. Dacă au loc în septembrie alegeri prezidenţiale, potrivit protocolului, Marcel Ciolacu trebuie să fie premier până în noiembrie, până la parlamentare. În aceste condiţii, cât de neghiob să fii să propui asta, tu premier? Marcel Ciolacu are interes să stea premier până în ultima zi. Păi dacă tu propui alegeri în septembrie, eşti sigur că vei mai fi premier după? Nu e mai bine să le pui în noiembrie şi până atunci stai liniştit, eşti premier”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că informaţiile scurse pe surse din presă în care unii liberali cer ruperea coaliţiei cu PSD nu sunt credibile atât timp cât există o friptură de împărţit în numele stabilităţii politice.

“Şi PSD şi PNL folosesc pretextul, cuvântul mare al stabilităţii, pentru friptură. Hai să fim stabili. Eu nu cred în şedinţele PNL unde fac operă de transpiraţie colectivă. Există două posibilităţi cînd vrei să divorţezi, ca să dau un exemplu din viaţa de cuplu. Să transmiţi mereu că de fapt tu i-ai zis soţiei nu ştiu ce sau să divorţezi. Problema e că ei în loc să divorţeze, mai ales PNL, transmit din când în când pe surse. E cea mai mare prostie. De ce nu au zis în public? De ce nu au transmis ei în direct dezbaterea?”, a subliniat publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici