- Home
- Gândurile lui Cristoiu
- (19.02.2022, 11:37)
- Gabriela Antoniu
Ion Cristoiu: Nu va avea loc nicio invazie. Ucraina va fi obligată să devină republică federală şi nu se va pune problema intrării în NATO
Publicistul Ion Cristoiu analizează ultimele evoluţii ale conflictului Rusia-Ucraina şi este de părere că, în ciuda isteriei mediatice privind un război iminent şi a activării rebelilor din Donbas, aceste tensiuni vor avea ca finalitate federalizarea Ucrainei şi anularea oricărei posibilităţi a acesteia de a intra în NATO.
Urmărește
116057 afișări
Ion Cristoiu remarcă exacerbarea imaginii lui Putin şi a Rusiei de către Occident, în timp ce adevăratul câştigător în acest conflict este China, scutită de orice critici pe perioada Olimpiadei de iarnă de la Beijing.
“Am asistat, poate o să vedem care au fost scopurile, la o supradimensionare de către Occident şi a personalităţii lui Putin şi a Rusiei în condiţiile în care superputerea care a crescut e China, nu Rusia. În toată această isterie mediatică, toţi au avut de câştigat. China a avut un mare noroc pentru că, dacă nu era această isterie mediatică în zona asta, probabil că marea presă a lumii se concentra pe Olimpiadă, ar fi avut loc multe incidente acolo. (…) Într-un fel a salvat China. Pentru mine este un mare mister pentru că, de la Trump încoace, SUA şi-au fixat ca adversar China. Nu înţeleg acum de ce au venit ei în această zonă unde este o afacere strict europeană, regională. O superputere ca America să te mobilizezi aici şi să uiţi că principalul adversar este, inclusiv economic, China şi nu Rusia. Probabil militar, că economic nu e”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la SMART TV.
Ion Cristoiu susţine că manevrele militare ale Rusiei, desfăşurate pe teritoriul său, dar interpretate ca o pregătire pentru invadarea Ucrainei, au, de fapt, ca ţintă Belarusul, care este o poartă către Occident pentru ruşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
China îşi extinde influenţa în Marea Caraibilor şi strânge legăturile cu un fost aliat al Taiwanului
-
Armata iraniană a fost dotată cu o mie de drone noi. Mişcarea, cu puţin timp înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Sindicatele din administraţie: Funcţionarii publici, ţapi ispăşitori pentru eşecurile guvernării
Vezi mai multe articole din categoria gandurile-lui-cristoiu
“În cazul acestor manevre, el simulând un conflict real, aduci paturi de campanie, deci spitalele alea nu erau pentru o invazie, erau pentru manevre. De data aceasta le-au făcut la hotarele Ucrainei, dar mai ales cu Belarus. Deci aceste manevre aduc cu sine un câştig uriaş al Rusiei. Rusia era interesată să se planteze în Belarus, nu în Ucraina. Belarusul este o fereastră către Occident. (…) A spus vreun moment Vladimir Putin că dacă nu se rezolvă conflictul cu NATO şi SUA, el invadează Ucraina? Nu”, a punctat publicistul.
Ion Cristoiu mai spune că preşedintele Vladimir Putin foloseşte aceste manevre pentru a profila Rusia ca o superputere, ruşii devenind astfel mai importanţi decât sunt, respectiv o putere regională.
“Pe ruşi îi doare în cot la ora actuală de scutul de la Deveselu. Pe ei nu-i interesează dacă intră Ucraina în 10 NATO. Pentru că armamentul sofisticat de la ora actuală nu mai este de al doilea Război Mondial. De aia nici nu am crezut în invazie, că aduci trupe, ca la asediul Constantinopolelui. Vin şi cămile, vin şi cazanele cu orez, vin şi steagurile. Nu. Acum trimiţi 5 rachete de la Novosibirsk şi ataci centrele zonale. Putin foloseşte acest moment şi probabil se vor dezvălui şi nişte înţelegeri secrete cu SUA, pentru ca el să devină o superputere (…) au câştigat ruşii pentru că au devenit mai importanţi decât sunt”, a susţinut publicistul.
Ion Cristoiu explică periplul liderilor occidentali la Moscova şi spune că Putin i-a acordat rolul de pacificator în acest conflict cancelarului german, Olaf Scholz.
“SUA şi-au rezolvat o mare problemă. Mai ţineţi minte că Macron are două teze. A zis că NATO e în moarte clinică. Nu mai e, acum şi-a găsit un război. Şi armata europeană. Urmare a acestui război pe surse sau război virtual, SUA au adus trupe ca să marcheze acest teritoriu. Şi nu în ultimul rând a fost o întrecere socialistă cine aduce pacea. Biden, Scholz şi acum se duce şi al Italiei. După ce a fost Macron la Moscova, el a spus în avion că a reuşit să obţină de la ruşi dezescaladarea conflictului. Şi după ce a spus că a reuşit dezescaladarea, atunci s-a pus în mişcare maşinăria mediatică pentru că Putin e într-o situaţie aşa... Fiecare dintre liderii aceştia vor să fie făuritorii păcii. Cred că (Putin) i-a dat acest drept lui Scholz”, a subliniat publicistul.
Ion Cristoiu atrage atenţia că, după declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron cum că a reuşit să obţină în urma vizitei la Moscova o dezescaladare a conflictului, s-a pus în mişcare o maşinărie mediatică menită să creeze un context favorabil aplicării acordurilor de la Minsk, care prevăd federalizarea Ucrainei.
“Pentru că Scholz a fost la Kiev şi ajungem acum la care va fi războiul real. Nu există invazie terestră şi nu au ce să facă ei şi cu Ucraina, că au suficientă Siberia. Dacă aţi observat în ultimile zile s-a creat această isterie mediatică şi s-a continuat de către americani ideea invaziei, că mai aduc o mie de inşi. Au izbucnit conflicte uriaşe în Donbas şi Doneţk. Scholz când a fost la Kiev, pentru că până la urmă Ucraina a fost un fel de protejata Germaniei, i-a cerut lui Zelenski să transpună în practică acordurile de la Minsk. Aceste acorduri, care nu sunt transpuse în practică de către ucraineni, prevăd federalizarea Ucrainei şi în Constituţie se va trece fiecare dintre aceste republici, inclusiv Donbas şi Doneţk, care pot avea drept de veto la un act de politică externă. Deci nici vorbă că ruşii vor să invadeze Ucraina, nici vorbă ca ei să alipească aceste republici”, a explicat publicistul.
Ion Cristoiu este de părere că activarea rebelilor din Donbas este alimentată de ruşi, iar totul va depinde de cum vor acţiona ucrainenii, având în vedere că Occidentul este sensibil la drepturile minorităţilor.
“După ce s-a creat isteria asta, lovitura adevărată este aici. S-au activat rebelii, acolo va fi zi de zi ceva despre care nu poţi să spui că e o invazie a ruşilor, ba din contră, o să vedem că trupele ucrainene nu ştiu ce le face ruşilor, şi până la urmă, occidentul va fi obligat, voit sau nevoit, să aplice acordurile. Deci asta este. În perioada următoare nu va avea loc nicio invazie, dar va avea loc o alimentare de către ruşi a acelui conflict şi totul va depinde de cum îl vor administra ucrainenii. Pentu că occidentul are o anumită sensibilitate la drepturile minorităţilor, la drepturile omului. Şi cred că asta până la urmă aşa se va încheia, că Ucraina va fi obligată să devină republică federală şi nu se va pune problema intrării în NATO”, a conchis publicistul.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe